Michal Majer Rôzne

Vážneho reakcia na Baníkovo odstúpenie

Rozhodnutie Martina Baníka vzdať sa boja o primátorskú stoličku v Banskej Bystrici vníma kandidát na primátora tohto mesta Ľubomír Vážny ako "obrovskú facku, ktorú si včera v priamom prenose dala sama SDKÚ–DS". Uviedol to dnes Vážny, ktorý

Na tlačovej konferencii v stredu 17. novembra sa Martin Baník, ktorého podporovala koalícia SDKÚ–DS, SaS, KDS, a tiež nezávislý kandidát Zdenko Haring vzdali svojej kandidatúry na post primátora v prospech nezávislého kandidáta Petra Gogolu. Ten sa stal spoločným kandidátom pravice a nezávislých mesta pod Urpínom.

„Rozhodnutie SDKÚ–DS nemôžem hodnotiť inak ako úbohé a zbabelé, a to o to viac, keď ešte prednedávnom prišiel svojho straníckeho kandidáta podporiť sám predseda najsilnejšej koaličnej strany Mikuláš Dzurinda s vyhlásením, že Martin Baník je najlepší kandidát,“ uviedol Vážny. Ako Baník na stredajšej tlačovej konferencii povedal, predsedovi strany odôvodnil svoje rozhodnutie tým, že „preferencie pána Vážneho sú také silné, že sa musíme spojiť“. Pokračoval, že volebná matematika sa nedá oklamať a Peter Gogola má väčšie šance získať na svoju stranu ľudí, ktorí nie sú rozhodnutí. „Je to úplne jednoduché. Mohli sme všetci traja ísť do kampane a pán Vážny s rukami vo vreckách by to zvíťazil,“ dodal Baník.

Vážny vo svojom dnešnom vyjadrení pokračoval, že je tiež zarážajúce, že Gogolov program má ďaleko od pravice. Vysvetlenie pre tento krok je podľa Vážneho „asi jediné – financujúce subjekty a podnikateľské skupiny v pozadí povedali svojim ‚bielym koňom‘ dosť“. Ako vyplýva z vyjadrenia Vážneho, medzi kandidátmi, ktorí sa v stredu spojili, existujú obrovské politické, názorové, ale aj osobnostné rozdiely. Tie sa podľa neho v prípade úspechu ich kandidáta prenesú do riadenia mesta. „Som pripravený s plnou vážnosťou postaviť sa do súboja aj s týmto zoskupením, nekonečne bažiacim po moci,“ dodal Vážny.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM