Jakub Forgács Hokej

V zápase Bystrice so Žilinou padlo sedem gólov: Vyrovnané stretnutie sa zlomilo v poslednej tretine

Hokejisti spod Urpína cestovali do Žiliny, odkiaľ si chceli priniesť tri body. Žilinčania v zápase narazili na ťažký tím, ktorému však boli dve tretiny vyrovnaným súperom. Jednoznačný výsledok prinieslo až záverečné dejstvo.

Ilustračný obrázok k článku V zápase Bystrice so Žilinou padlo sedem gólov: Vyrovnané stretnutie sa zlomilo v poslednej tretine
Zdroj: TASR

Hokejisti Žiliny začali prvú tretinu aktívne a v úvode nepustili hostí z obranného pásma. V 14. minúte sa hostia dostali do vedenia zásluhou Patricka Whitea, ktorý obkorčuľoval bránku Žiliny a so šťastím prestrelil Košarišťana. V 15. minúte putoval na trestnú lavicu hosťujúci Colby Cohen, no napokon bol z toho trest do konca stretnutia za hru so zdvihnutou hokejkou. Domáci sa znovu dostali do tlaku, v 17.minúte Hudec našiel pripraveného Jabrockého, ktorý švihom prestrelil Košarišťana. Žilina si však následne nedala pozor v obrane a hostia hneď z protiútoku išli opäť do vedenia, White nabil Kytnárovi, ktorý bez problémov zvýšil na 2:1.

Druhú tretinu začali opäť aktívne Žilinčania, no v 22. minúte bol v úniku faulovaný Handlovský a následné trestné strieľanie útočník Banskej Bystrice rutinérsky premenil. V 26. minúte putoval na lavicu hanby hosťujúci Zigo a Žilinčania trestali. Krásnu akciu na jeden dotyk zakončil druhým presilovkovým gólom v zápase Jabrocký. „Barani“ sa následne prebrali a zápas nabral na obrátkach. V 34. minúte sa do dobrej pozície dostal Lunter, opečiatkoval len hornú žŕdky domácej bránky. O dve minúty neskôr šikovne tečoval Bajaníkovu strelu pred Košarišťanom Kanko, ale puk smeroval tesne vedľa.

Záverečnú tretinu zápasu začali domáci hokejisti znovu aktívne, no hostia hrozili rýchlymi protiútokmi. V 44. minúte putoval na trestnú lavicu žilinský Kropáč a hosťujúci Kafka zvýšil vedenie Banskej Bystrice na 4:2. Domáci ostali otrasení a už o 25 sekúnd neskôr pridal piaty gól hokejistov spod Urpína Lunter, ktorému prihrával White. „Vlci“ sa ešte snažili s výsledkom niečo urobiť, ale koncovka im nevychádzala a do konca duelu sa už skóre nezmenilo.

Hlasy po zápase

Martin Groma, asistent trénera Žiliny: „V prvom rade chcem poďakovať divákom, verím, že nás prídu podporiť i v novom roku. Prvé dve tretiny boli dobré, nechýbalo nám nasadenie a bojovnosť. Zlomili nás dva rýchle góly v tretej tretine, potom už bol súper lepší. Týmto veciam sa budeme musieť povenovať a zlepšiť ich.“

Richard Zedník, asistent trénera Banskej Bystrice: „Prišli sme do Žiliny po tri body a sme spokojní s víťazstvom. Prvé dve tretiny to bolo vyrovnané, rozhodlo sa v tretej tretine. S bodmi sme spokojní.“

MsHK DOXXbet Žilina – HC'05 Banská Bystrica 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)

  • Góly: 17. Jabrocký (S. Hudec, Kanko), 27. Jabrocký (Procházka, Bajaník) – 14. White (Gachulinec), 17. Kytnár (White), 22. Handlovský (tr. strieľanie), 45. Kafka (Handlovský), 46. Lunter (White, Kudrna)
  • Rozhodovali: Orolin – Bednár, Kacej
  • Vylúčení: 5:9 navyše Cohen 2+10+10 (DKZ)
  • Presilovky: 2:1
  • Oslabenia: 0:0
  • 1 626 divákov

Foto: ilustračné

Barani cestovali na zápas do Žiliny: Tri body putovali pod Urpín
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM