Jakub Forgács Správy

V Tajove sa stretla stovka mladých športovcov: Takto súperili deti z detských domovov!

Svoje sily si zmerali v plávaní, šachu, aj turistike! Deti z detských domovov ukázali, že šport im nie je cudzí. Pozrite sa, ako si užili súťaženie v Tajove.

Ilustračný obrázok k článku V Tajove sa stretla stovka mladých športovcov: Takto súperili deti z detských domovov!
Zdroj: Dnes24.sk

Druhý tohtoročný májový predĺžený víkend patril v Tajove pri Banskej Bystrici deťom – stovke mladých športovcov z prostredia náhradnej starostlivosti z celého Slovenska. Konal sa tu už siedmy ročník združených Majstrovstiev detí a mládeže z detských domovov, ktoré pravidelne organizuje Detské Centrum Slovensko z Ružomberka. „Združených preto, lebo v jeden víkend sa konal už 19. ročník plaveckých pretekov a šachového turnaja, ale aj 27. ročník pretekov turistickej zdatnosti,“ ozrejmil Jaroslava Kulinová, manažérka aktivít Detského Centra.

Podľa jej slov tu zastúpenie mali deti z Banskej Bystrice, Kremnice, Piešťan, Handlovej, Istebného, Ružomberka, Hriňovej, Tŕnia, Dobšinej a prvýkrát zavítali na podujatie aj Košičania. „Deti si zmerali sily v plávaní na plavárni v Banskej Bystrici, v šachovom turnaji a v pretekoch turistickej zdatnosti, ktoré si vyžadujú nielen výdrž a znalosť orientácie pomocou buzoly, ale aj vedomosti, ktoré si u detí rozhodcovia preverili na rôznych stanoviskách umiestnených na trase,“ pokračovala Kulinová, ktorá doplnila, že trasa v Tajove merala od štyri do šesť kilometrov a bola naozaj náročná, ale aj zaujímavá svojou rôznorodosťou.

Najviac sa darilo deťom z Piešťan, Handlovej a Ružomberka, ale prekvapili aj nováčikovia z Košíc, no a putovný pohár pre absolútneho víťaza pretekov si odniesli, tak ako minulý rok, deti z Hriňovej,“ povedala. Ako ďalej spomenula, okrem pretekania bol pre účastníkov pripravený aj zaujímavý sprievodný program. „Členovia Policajného zboru z Banskej Bystrice pripravil ukážky práce psov a ich psovodov, prišli aj kukláči a členovia ďalších zložiek a deťom predviedli ukážky rôznych rizikových situácií, ktorých riešenie je súčasťou ich práce. Takisto do Tajova zavítali aj členovia hasičského zboru z Banskej Bystrice, našťastie len aby porozprávali a predviedli deťom, čo všetko musí hasič vedieť a prečo je oheň dobrý sluha ale už oveľa horší pán,“ dodala Kulinová.

Foto: Detské Centrum Slovensko

Deti z detských domovov sa stretli v Tajove
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM