Michal Majer Kultúra

V sobotu sa môžete tešiť na ohnivú show!

Park kultúry a oddychu v spolupráci s Mestom Banská Bystrica pripravil pre návštevníkov v rámci kultúrneho leta zaujímavú akciu, ktorá sa bude niesť v znamení horúcich rytmov a ohnivého umenia. V sobotu 21. augusta sa totiž na Námestí SNP uskutoční p

„Začiatok podujatia je síce v popoludňajších hodinách, ale všetko vypukne až večer, keď bude na hlavnom námestí úplná tma,“ začína rozprávanie o tajomnom Divadle ohňa Ingrid Hajdučková z bystrického PKO. „Okolo tretej už budú na svojich miestach kováči, ktorých úlohou bude ukovať spoločnými silami truhlu. Bude to veľmi náročné, takže počítame s tým, že sa im toto dielo podarí dokončiť až v neskorých večerných hodinách. A práve vtedy to naplno vypukne,“ láka domácich na podujatie Hajdučková.

Celý program teda na námestí začne po ôsmej hodine večer. Okrem spomínaných kováčov či šermiarov, ktorí predvedú svoje umenie priamo v boji, sa môžete tešiť na predstavenie brušných tanečníc Alishaba o znovuzrodení mytologického Fénixa či dynamickú skupinovú improvizáciu za doprovodu perkusií. Na pódiu nebude chýbať ani tanečné vystúpenie skupiny Company Tanyasan s ich predstavením Kolobeh a samozrejme záverečná ohňová show dvojice Duo Aratron Aspis, ktorá svojím tancom prinesie na námestie aspoň na malú chvíľu atmosféru orientu.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM