Jakub Forgács Rôzne Správy

V Sásovej sa chystá krásna akcia. Babie leto v záhrade s bohatým programom

Predstavenie, premietanie aj koncert. Pod Urpínom sa chystá festival, aký len tak nezažijeme. Bystričanom ponúkne kultúru priamo na sídlisku.

Ilustračný obrázok k článku V Sásovej sa chystá krásna akcia. Babie leto v záhrade s bohatým programom
5
Galéria
Zdroj: Komunitné centrum Sásová

Komunitné centrum Sásová na Tatranskej ulici pripravuje v sobotu 23. septembra 2017 voľné pokračovanie letného festivalu Leto v háji v novom šate – podujatím „Babie leto v záhrade“. Ako už z názvu vyplýva, konať sa bude v priestoroch komunitnej záhradky za Komunitným centrom Sásová. Cieľom tohto festivalu je priniesť kultúru priamo na sídlisko a tak vytvoriť priestor na spoluzdieľanie príjemných zážitkov pre obyvateľov a obyvateľky všetkých vekových kategórií.

Ochutnávku sídliskovej kultúry pripraví Divadlo pod balkónom, príjemnou hudbou bude sprevádzať Martin Geišberg a ďalekým severom Islandu bystrická cestovateľka. Príďte si vyskúšať aj workshop afrických tancov alebo dramatického umenia. Podujatie sa začne o 15-tej hodine spoločným sadením Komunitného stromu ako symbolu spoločného úsilia o lepší život na sídlisku Sásová.

Program podujatia začína o 15:00 hod slávnostným otvorením za účasti sásovských poslancov sadením komunitného stromu, ktorým odštartuje nový komunitný rok v KC Sásová. O 15:30 pokračuje detské predstavenie pre najmenších Divadla pod balkónom – „Fonka a Tonka z Gramofónie“. V rovnakom čase prebieha otvorená, moderovaná diskusia v súvislosti s významom komunitných centier Príbeh komunitného centra s Veronikou Střelcovou. Od 16:30 do 17:30 si môžete vybrať z ponuky workshopov: Workshop dramatického umenia s Dagmar Rostandt a workshop afrických tancov s Ľubkou Boháčikovou. Pokiaľ prídete so svojimi ratolesťami a radi by ste sa zapojili do niektorého workshopu, deti skúste nechať, započúvať sa do čítania rozprávok v podaní Mirky Vranovskej.

O 18:00 program pokračuje hudobným vystúpením Martina Geišberga s jeho nenapodobiteľným a svojským prejavom. Na večerné stíšenie je pripravený cestopisné premietanie o Islande, ktorým bude sprevádzať Ľubka Tomková. Na záver, pokiaľ budete mať ešte chuť na večernú opekačku, už len priniesť čo-to na ražeň a prípadne deku. Počas celého podujatia bude Ľudka Hoffmanová pripravovať bylinkové čajíky z jej čarovnej záhradky a určite aj nejaké prekvapenia pod zub. Deky a vlastné piknikové koše sú vítané. Počas celého dňa je možné prísť, posedieť, poopekať a vychutnať si pohodu tohto vzácneho sídliskového priestoru.

Podujatie sa za bezoblačného počasia koná v priestoroch komunitnej záhrady pri KC Sásová (vzadu za bývalou ZŠ Tatranská). V prípade dažďa sa presunie do interiéru Komunitného centra.

Program:

  • 15.00 – 15.30 otvorenie festivalu s našimi poslancami, sadenie stromu
  • 15.30 – 16.30 – divadelné predstavenie pre najmenších Divadla po balkónom – „Fonka a Tonka z Gramofónie“, otvorená diskusia na tému Príbeh komunitného centra s Veronikou Střelcovou
  • 16.30 – 17.30 workshopy – dramatické umenie s Dagmar Rostandt, africké tance s Ľubkou Boháčikovou, čítanie rozprávok pre deti s Mirkou Vranovskou
  • 18.00 – 19.00 hudobné vystúpenie Martina Geišberga
  • 19.00 – 20.00 premietanie cestopisného dokumentu s Ľubkou Tomkovou
  • 20.00 voľný program spojený s opekačkou

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: V Komunitnom centre Sásová to žije
5
Galéria
Zdroj: Komunitné centrum Sásová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM