Jakub Forgács Správy

V Sásovej a Rudlovej si určili hlavné úlohy roka: Prehľad prioritných vecí, ktoré tam chcú zrealizovať

Do začiatku nového roka väčšina z nás vstupuje s nejakými plánmi. Inak to nie je ani vo výbore v mestskej časti pri obvode Sásová a Rudlová, odkiaľ vám prinášame prehľad priorít na rok 2016.

Ilustračný obrázok k článku V Sásovej a Rudlovej si určili hlavné úlohy roka: Prehľad prioritných vecí, ktoré tam chcú zrealizovať
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V novom roku sme oslovili predsedu výboru v mestskej časti Sásová – Rudlová, banskobystrického poslanca Pavla Bielika (Klub nezávislých poslancov). Zaujímalo nás, aké úlohy sú naplánované na roku 2016 a čo ostalo ešte z minulého roka.

„Chceme pokračovať v spolupráci so skupinami občanov na rozvíjaní komunitného života na sídlisku (občianske rady, občianske združenia, komunitné centrá a ďalšie) pri realizácií nimi navrhovaných akcií v roku 2016. Na stránke Spoločenstva Sásová – Rudlová je zoznam akcií, kde sme schválili spolufinancovanie týchto podujatí a tým významne podporili ich realizáciu,“ začal svoje rozprávanie Bielik s tým, že oproti roku 2015 je nárast žiadostí o osem.

Počas roku si podľa jeho slov každý občan, bez rozdielu veku, nájde podujatie, ktoré je blízke jeho srdcu. „Čo si ako poslanci najviac vážime, je to, že organizátormi sú naši spoluobčania sídliska – Sásovčania a Rudlovčania. Ako nosné podujatia sú Fašiangy s pôchodzkou, Máj zelený, Deň detí, Jesenné slávnosti, Mikuláš na sídlisku a vianočný koncert Pastierske Vianoce,“ vymenoval.

„Chcel by som vyzdvihnúť a poukázať na dobre sa rozvíjajúce divadielko pre všetky vekové skupiny obyvateľstva – Divadlo pod Balkónom, čo je aj z celoslovenského hľadiska istým spôsobom rarita,“ pokračoval Bielik so slovami, že pre zlepšenie kvality žitia na sídlisku pripravujú aj ďalšie akcie, ktoré sú zapracované v rozpočte mesta pre rok 2016.

  • „Pripravujeme väčší projekt v centrálnej časti sídliska na Rudohorskej ulici – vybudovanie parkovacích miest a dotvorenie tejto centrálnej zóny“
  • „Budeme pokračovať v líniovej údržbe vrastlej zelene a trávnatých plôch“
  • „Postupne chceme dovybavovať ihrisko pri opornom múre na Rudohorskej ulici“
  • „Na základe podnetov od občanov operatívne riešiť poškodené chodníky a cesty“

Čítajte tiež:

Mestská poslankyňa Hana Kasová: Tento priestor v Bystrici mi prirástol k srdcu, dokonca tam chodievajú aj srnky!

Zoznam z Bystrice, ktorý by ste mali vidieť: Šťastie treba pokúšať, neskrýva sa práve tu váš budúci džob?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM