Jakub Forgács Samospráva

V Rooseveltke chystajú veľkú rekonštrukciu: Zvládnuť ju chcú do konca roka, čo všetko prejde úpravami?

Tak tieto peniaze potrebovala banskobystrická nemocnica ako soľ! Státisíce eur, ktoré na jej rekonštrukciu odklepla vláda, poslúžia nielen na nemocničné oddelenie či terajšie infocentrum. Pozrite, čo všetko má prejsť úpravami.

Ilustračný obrázok k článku V Rooseveltke chystajú veľkú rekonštrukciu: Zvládnuť ju chcú do konca roka, čo všetko prejde úpravami?
Zdroj: TASR

Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici dostala po februárovom výjazdovom zasadnutí vlády v meste pod Urpínom dotáciu 1 328 600 eur. Vďaka nej sa môže pustiť do plánovaných rekonštrukcií, ktoré chce zvládnuť do konca tohto roka.

Ako uviedla riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková, prestavbou v prvom rade prejde oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM), ktoré je v pôvodnom stave od kolaudácie v roku 1983 a doteraz neprešlo žiadnou úpravou.

„Z týchto zdrojov bude zrekonštruované aj celé nulté poschodie, to znamená, vymeníme všetky podlahy, ktoré sú naozaj v dezolátnom stave a spôsobuje to i poškodenie inventáru, vozíkov a postelí,“ priblížila Lapuníková.

Z pridelenej dotácie sa nemocnica chystá prebudovať terajšie infocentrum na otvorenú recepciu s vyšším počtom personálu, ktorá bude slúžiť pacientom ako miesto prvého kontaktu. Výmenou prejdú aj vstupné dvere do polikliniky, návštevnej haly a tiež vchod do nemocnice na mínus prvom poschodí. Bude tam tepelná clona a komfort, aby bol pacient spokojný, keď vojde do nemocnice.

V súvislosti s termínmi rekonštrukčných prác Lapuníková dodala: „Je to ovplyvnené tým, ako bude možné zrealizovať verejné obstarávania. Veľmi veľa činností si vieme urobiť vo vlastnej réžii, máme skupinu zamestnancov, ktorí majú požadovanú kvalifikáciu, sú to šikovní vodári a elektrikári. Tým ušetríme zdroje. Materiál musíme nakupovať cez elektronický kontraktačný systém, čo znamená trošičku predĺženie, ale očakávame, že do konca roka 2015 by sme mali byť schopní zrealizovať všetky rekonštrukcie z týchto prostriedkov.“

Čítajte tiež:

Rozhodnutia z rokovania vlády už prenikli von: Do nášho regiónu potečú milióny eur

Bystrická Rooseveltka sa môže pochváliť: V tomto jej na Slovensku patrí prvenstvo

HODNOTENIE slovenských nemocníc: Ako sa v rebríčkoch umiestnili bystrické špitály?

Nové rebríčky slovenských nemocníc: V týchto hodnoteniach bystrické figurujú v TOP 3!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM