Monika Obrtalová Rôzne

V priemyselnom parku sa budujú siete

V priemyselnom parku Majer – Šalková predali zatiaľ investorom štyri pozemky na ploche zhruba 3,5 hektára. Spoločnosť MBB, ktorá park vlastní okrem toho rokuje s ďalšími slovenskými a dvoma zahraničnými investormi z USA. Investori, ktorým predali poz

Medzi firmy, ktoré si zakúpili uvedené pozemky už v minulom roku patria Burgmaier Slovakia, MED-ART, Turancar a MB TECH. Podľa Ľubomír Bobáka, predsedu predstavenstva spoločnosti MBB, počítajú s tým, že firmy by mohli začať fungovať v prvej polovici budúceho roka, pretože ešte potrebujú, absolvovať územné konanie a stavebné konanie a postaviť si závod. „Počítame s tým, že do konca roka budeme mať zazmluvnených toľko partnerov, ktorí nám vytvoria nejakých 700 pracovných miest. S tým, že keď bude park teda plný, by to mohlo byť až nejakých 2000 – 2500 pracovných miest,“ uviedol Bobák a podotkol, že to však záleží od typu a charakteru výroby, ktorý tu bude.

V súčasnosti prebieha v parku výstavba inžinierskych sietí a komunikácií. Vodovod a kanalizáciu by chceli skolaudovať v júni. Pokiaľ ide o prístupovú komunikáciu, hotové sú takmer všetky podkladové vrstvy, teraz nasleduje kladenie obrubníkov a prvej asfaltovej vrstvy. Kompletné dokončenie s chodníkmi chcú načasovať na obdobie, kedy sa dokončí prvý závod. Zatiaľ riešia vstup do parku miestnymi komunikáciami. Prístup na severný obchvat, ktorý sa momentálne v Bystrici buduje, by mal byť spustený do užívania 20. decembra 2011. Od začiatku budúceho roka teda počítajú, že do parku bude trvalý prístup s napojením na komunikáciu I/66.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM