Jakub Forgács Správy

V meste máme nevšedný hotel. Starajú sa v ňom o zvieratká Bystričanov

Vedeli ste, že počas dovolenky môže byť postarané aj o vášho chlpáča? Najstarší hotel pre zvieratá v našom meste má 17 miest aj veterinárnu pohotovosť.

Ilustračný obrázok k článku V meste máme nevšedný hotel. Starajú sa v ňom o zvieratká Bystričanov
6
Galéria
Zdroj: TASR

Aj zvieratá majú svoje hotely a hoci ich cesta do nich neteší, ich majitelia majú aspoň istotu, že počas letnej dovolenky je o ich miláčikov postarané. V Banskej Bystrici majú dokonca pri sebe neustály veterinárny dohľad s moderným prístrojovým vybavením vrátane pohotovostnej služby.

Hotel pre zvieratá prevádzkuje veterinárna klinika v Radvani od roku 2002 a na území mesta je tak najstarším hotelom, kde poskytujú druhý domov a starostlivosť zvieratám počas neprítomnosti ich majiteľov. Zabezpečuje ubytovanie pre psy, mačky, fretky, domáce hlodavce, plazy a exotické vtáctvo. Je súčasťou komplexu veterinárnej kliniky a salónu pre psy v stále obývanom rodinnom dome.

„Od júna do septembra sú naše kapacity plné. Rovnako počas vianočných či veľkonočných sviatkov, ale i Sviatku všetkých svätých. Aj mimo týchto dní si nepamätám, že by sme tu niekedy mali prázdno. Väčšinou sú tu psy a mačky,“ konštatoval Ivan Riečan z banskobystrickej veterinárnej kliniky Petservis.

Kapacita hotela je 17 miest a obvykle tam ubytovávajú svojich miláčikov už pravidelní klienti. Celodennú starostlivosť zvieratkám zabezpečujú pracovníci hotela a kliniky, ktorí majú so zaobchádzaním s nimi odborné a dlhoročné osobné skúsenosti. Podmienkou pre prijatie „hosťa“ do hotela je jeho dobrý zdravotný stav, platné očkovanie proti besnote a odčervenie.

Foto: ilustračné

psy
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM