Jakub Forgács Krimi

V krčme by im naliať nemali, mladí Bystričania sa však vedia vynájsť: Toto sú obľúbené miesta, kde sa venujú popíjaniu!

V krčmách by im naliať nemali, mladí Bystričania sa ale vedia vynájsť. Poznáme miesta, kam sa s obľubou chodia venovať popíjaniu. A strážcovia poriadku nám prezradili aj ďalšie zaujímavé skúsenosti z praxe.

Ilustračný obrázok k článku V krčme by im naliať nemali, mladí Bystričania sa však vedia vynájsť: Toto sú obľúbené miesta, kde sa venujú popíjaniu!
Zdroj: Dnes24.sk

Za minulý rok sa veru banskobystrickí mestskí policajti nenudili. Porušení zákona maloletými a mladistvým, ktorým je zakázané požívať alkoholické nápoje, rapídne pribudlo. Pijúce deti či tínedžeri majú podľa zistení banskobystrickej Mestskej polície aj svoje obľúbené miesta, kde sa venujú popíjaniu. „V roku 2015 to bol jednoznačne areál Pamätníka SNP pri tankoch a v parku pod Pamätníkom SNP. Tam bolo zaznamenaných najviac prípadov porušovania zákona maloletými a mladistvými,“ uviedla hovorkyňa Mestskej polície Marianna Belancová.

„Potom sú to aj ďalšie parky v meste Banská Bystrica – mestský park a parčík v Národnej ulici. S obľubou vyhľadávajú aj miesto pri soche povestného „ružového“ partizána pod Urpínom,“ pokračovala so slovami, že atraktívnymi bývajú pre nich aj opustené objekty – bývalá Perla na Hornej ulici, bývalá výmenníková stanica na Internátnej ulici.

„Zaujímavé miesto si našla partia štyroch detí. A to vo dvore objektu VÚC na Lazovnej ulici. Kuriózny prípad sa odohral aj na zastávke MHD, kde príslušníci mestskej polície dali fúkať viacerým opitým deťom, ktoré sa v jej blízkosti zdržiavali. Príslušníci mestskej polície našli opité deti aj v štyroch nemenovaných pohostinských zariadeniach v meste Banská Bystrica,“ spomenula hovorkyňa.

„Novinkou v roku 2015, to sme tu ešte nemali, bola „nevydarená“ akcia partie siedmych maloletých a mladistvých, ktorí sa vybrali piť do pohostinského zariadenia vo Zvolene. Tam však zistili, že aj vo Zvolene kontrolujú príslušníci mestskej polície deti, či pijú,“ dodala Belancová so slovami, že príslušníci Mestskej polície Banská Bystrica budú aj naďalej vykonávať kontroly zamerané na požívanie alkoholu maloletými a mladistvými osobami.

Čítajte tiež:

Hrozivé zistenia o pití mladých v Bystrici: Rapídny nárast počtu prípadov, TOTO sú rekordéri!

Pripravovaná pasca na cestných pirátov: Na TÝCHTO miestach v Bystrici a okolí pribudnú nové radary

Rozruch na rýchlostnej ceste: Na R1 medzi Bystricou a Zvolenom sa strieľalo!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM