Monika Obrtalová Futbal

V jarnej časti zatiaľ bez bodu

Napriek avizovanému boju o pohárovú Európu to v prípade banskobystrických futbalistov zatiaľ vyzerá skôr na pôsobenie v pokojnom strede tabuľky. Nepodarilo sa im totiž bodovať ani v druhom jarnom zápase, keď prehrali doma so Spartakom Trnava 1:2.

Dukla B. Bystrica – Spartak Trnava 1:2 (1:1)

Góly: 42. Hesek z pok. kopu za faul Banoviča na Pečovského – 9. Tomaček, 67. Coimbra z pok. kopu za faul Plevu na Procházku

Rozhodca: Trutz, ŽK: Savič, Jakubko, Pleva, Poljovka – Čarnota, Coimbra, Banovič, 2860 divákov.

Dukla B. Bystrica: Boroš – Poljovka, Hlinka (68. Prekop), Vajda, Savič – Pančík (76. Hučko), Pečovský, Pleva (76. Uškovič), Brašeň – Hesek, Jakubko
Spartak Trnava: Raška – Čarnota, Kaprálik, Gross, Coimbra – Banovič – Mikinič (81. Mikovič), Procházka, Sabo (46. Kováč), Bicák – Tomaček (90+. Klenkovič)

Tabuľkoví susedia na šedivej tráve ukázali veľa z futbalového umenia a najmä domáca Dukla sa v prvom polčase v ofenzíve prekonávala. Priebeh poznačil rýchly gól Spartaka, zrodil sa ako blesk z jasného neba a Tomaček v 9. min si zaň zaslúžil jednotku s hviezdičkou. Asi z 35 metrov nachytal na hruškách brankára Boroša a chvíľu trvalo, kým sa domáci prebrali zo šoku. Nakoniec sa dočkali aj zaslúženého vyrovnania, v 42. min Pečovského v pokutovom území fauloval Banovič a Hesek s istotou pokutový kop premenil. Dukla pôsobila odvážnejšie, súperovi nedala dýchať a neustále pred bránkou Rašku hrozila. Už v 13. min mohol rozhodca odpískať pokutový kop, zákrok na Jakubka však považoval za čistý. K vyrovnnaniu chýbalo domácim vždy pol kroka, alebo im v tom zabránila spleť nôh hosťujúcej obrany. Gólový pokus Plevu v 19. min taktiež stečovali, potom Pančík vyskúšal Raškov postreh a v 33. min priebojný Jakubko odrazenú loptu poslal zo šiestich metrov vedľa. Divákov vzrušil aj Pančíkov padáčik z diaľky z uhla, ktorý poriadne trnavského gólmana natiahol. Trnavčanom sa od neustáleho bránenia mohla aj hlava zakrútiť, okrem gólu prakticky nič nevymysleli, jedine Mikinič v 21. min vyslal prízemnú strelu z diaľky medzi tri žrde.

V druhom polčase sa obraz hry nezmenil, no príležitostí na ďalší gól odbudlo. Z náznakov Dukla dlho nič nevykúzlila, v 66. min Pančík príliš opatrne mieril, až zle vo výhodnej pozícii namieril. Za malú nepozornosť v 67. min prišiel trest, v šestnástke Pleva fauloval Procházku a Coimbra sa nemýlil. Omráčení domáci skĺzli do nepresností, tréner Zaťko využil už štvrťhodinu pred koncom všetky striedania, len aby oživil útočnú hru, ktorá sa úplne z kopačiek Dukly vytratila. V 86. min unikol Jakubko, opäť však zaúradovala nerozhodnosť. V samom závere už hostia bez problémov ustrážili tri body, keď Dukla už vážnejšie ich bránku neohrozila.

Zdroj: TASR

V jarnej časti zatiaľ bez bodu
1
Galéria
futbalbbtt
20
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM