Michal Majer Hokej

V derby ukázala Bystrica dve tváre

Vo včerajšom pohronskom derby ukázali zvolenskí i banskobystrickí hokejisti dve tváre. Lepšie začali Banskobystričania, ktorí si už v prvej dvadsaťminútivke vytvorili nádejný náskok. Následne však prišiel herný kŕč Baranov, ktorý dokázal Zvolen využi

Barani pod Pustým hradom dvakrát viedli o dva góly. Po 143 sekundách Rumpel v páde strelil úvodný gól, potom sa ukážkovo trafil Kolba. Hoci Zuzin v 18. minúte znížil, do konca tretiny zaúradoval zvolenský ,,kat" z minulých zápasov – Roman Tománek, autor tretieho banskobystric­kého gólu.

V domácej kabíne musel byť cez prestávku poriadny hurhaj a zrejme padali aj tvrdé slová. Domáci nastúpili do druhej tretiny ako vymenení. Z 1:3 vyrovnali na 3:3 a obrat dokonali v poslednej dvadsaťminútovke ďalšími dvomi gólmi. ,,Zvolen ukázal dve tváre," skonštatoval po zápase domáci tréner Ernest Bokroš.

Zvolenčania napokon prvýkrát v sezóne zdolali svojho odvekého rivala 5:3. ,,V kabíne vládne smútok, všetci vieme, aké to je so Zvolenom dôležité derby. Zápas nám nevyšiel, dopadlo to tak, ako to dopadlo,„ smutne hovoril po zápase brankár HC ´05 Ivan Fedor. V pohronskom derby vytiahol aj on niekoľko dobrých zákrokov, ale piatim gólom napokon nezabránil. ,,Viedli sme 1:3, no mali sme veľa vylúčených hráčov, dostali sme góly z oslaboviek, boli tam nejaké tečované puky. Šťastie nestálo pri nás tak, ako by malo,“ pokračoval Fedor.

Extraligový kanonier Roman Tománek neostal dlžní svojej povesti zvolenského ničiteľa a v závere prvej tretiny poriadne vyzvŕtal zvolenskú obranu. Kým prvýkrát vyšiel banskobystrický strelec v súboji s obranou a brankárom Škrečkom naprázdno, päť sekúnd pred klaksónom sa Tománek predsa len tešil z gólu. Nanešťastie pre Baranov, bol to ich posledný zásah v zápase. ,,Spravili sme veľa chýb v našej disciplíne, to sa nemôže stávať s takým súperom, ako je Zvolen. Chyby si musíme medzi sebou rozobrať. Nemôžeme v druhej tretine hrať štrnásť minút v oslabení! Nemyslím si, že Zvolen bol lepší, mali sme kopec šancí, len sme ich mali premeniť. Za stavu 1:3 sme dostali dva góly v presilovkách. Mali sme hrať úplne inak, mali zvoliť inú taktiku," skonštatoval Roman Tománek.

Hostia sa strelecky blysli len v prvej tretine, potom už strieľali góly iba domáci. Šance Baranov ostali nevyužité, aj tie Tománkove. ,,Trošku sa strelecky trápim, proti Zvolenu to opäť nešlo. Mrzí ma to, budem na tom pracovať a dúfam, že sa to zlepší," povedal Roman Tománek.

Zdroj: hc05.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM