Jakub Forgács Rôzne

V bystrickom kaštieli sa zabývali bezdomovci: Policajti si s nimi nevedia dať rady!

Rozpadnuté múry, smeti a bezdomovci... Vzácna bystrická pamiatka, ktorá je v dezolátnom stave, láka svojvoľných "nájomníkov". Rady si s nimi nevie dať ani mestská polícia, po vykázaní sa do nej vždy vrátia.

Ilustračný obrázok k článku V bystrickom kaštieli sa zabývali bezdomovci: Policajti si s nimi nevedia dať rady!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

O barokovom kaštieli, ktorý sa nachádza za Furmanskou krčmou na Sládkovičovej ulici v Radvani, sme vás informovali už v stredu. Chátrajúca pamiatka je v dezolátnom stave a svoje útočisko si v nej našli bezdomovci. Polícia to s nimi vôbec nemá ľahké. Nevie ich odtiaľ dostať.

„Príslušníci mestskej polície uvedenú lokalitu monitorujú od januára 2014. Treba zdôrazniť, že sa jedná o súkromný majetok firmy, pričom ani v sídle firmy sa opakovane nepodarilo kontaktovať zodpovednú osobu,“ informoval vedúci oddelenia vnútornej správy mestskej polície Stanislav Matulay, podľa ktorého bola jedna z posledných kontrol mestskej polície na tomto mieste iba nedávno, 5. augusta.

Ako ďalej uviedol, policajti pri každej kontrole bezdomovcov z miesta vykážu, čo je jediný možný zákonný postih. „Toto riešenie je účinné len krátkodobo, nakoľko bezdomovci sa po čase vrátia. K veci uvádzam, že je povinnosťou majiteľa zabezpečiť svoj majetok pred neoprávneným vstupom neželaných osôb,“ pokračoval Matulay. Ako dodal, uvedený objekt budú príslušníci mestskej polície kontrolovať aj naďalej, ide o dlhodobú úlohu.

Téme Barczyovského kaštieľa sa na našom portáli budeme aj naďalej venovať!

Dezolátny stav banskobystrického kaštieľa, ktorý obývajú bezdomovci
15
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Dezolátny stav banskobystrického kaštieľa, ktorý obývajú bezdomovci
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM