Jakub Forgács Samospráva

V Bystrici zaznamenali vyšší záujem o poslanecké kreslá: Takto vzrástol počet kandidátov oproti minulosti

Nedeľná polnoc bola konečným termínom pre uzatvorenie kandidátnych listín nielen pre uchádzačov o post primátora miest, ale aj pre záujemcov o poslanecké mandáty. Koľko ľudí sa chce stať v Banskej Bystrici mestským poslancom?

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici zaznamenali vyšší záujem o poslanecké kreslá: Takto vzrástol počet kandidátov oproti minulosti
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

V Banskej Bystrici je k dispozícii 31 poslaneckých miest, o ktoré sa zaujíma dokopy presne 225 občanov. „Nezávislých kandidátov je 62 a politické strany alebo koalície nominovali 163 kandidátov," uviedol pre Bystrica 24 Karol Langstein, zapisovateľ mestskej volebnej komisie v Banskej Bystrici. Pre porovnanie, v roku 2010 sa o post mestského poslanca uchádzalo iba 203 záujemcov.

„Miestna volebná komisia preverí kandidátne listiny a ostatné zákonom stanovené veci a následne vydá Rozhodnutie o registrácií alebo neregistrácií kandidátov. Do 11. októbra by mala mestská volebná komisia uverejniť zoznam zaregistrovaných kandidátov spôsobom v mieste obvyklým.“ prezradil. Ako doplnil, prvé zasadnutie mestskej volebnej komisie sa uskutoční už vo štvrtok o 16:00 na Mestskom úrade v Banskej Bystrici.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM