Monika Obrtalová Rôzne

V Bystrici zajtra zavrú niektoré školy

Viaceré základné školy by mali ostať v utorok 13. septembra zatvorené. Dôvodom sú naplánované protesty učiteľov v Bratislave, na ktorých by sa malo podľa posledných odhadov odborárov zúčastniť až 8000 vyučujúcich z celého Slovenska.

Koľkých ZŠ sa zrušenie vyučovania skutočne dotkne, zatiaľ nevedeli povedať ani samotní odborári. Napríklad v Banskej Bystrici do piatka (9.9.) nahlásila riaditeľské voľno iba jedna ZŠ, v skutočnosti ich údajne zostanú zatvorené viac ako tri štvrtiny. Šéfka miestnych školských odborov Katarína Líšková uviedla, že na protestný míting do Bratislavy príde z okresu Banská Bystrica 450 učiteľov a zamestnancov ZŠ. „Okrem troch ZŠ idú všetky. Tí ostatní sú asi spokojní,“ komentovala čísla.

Najviac nahlásených škôl evidoval v piatok Trnavský kraj, kde ich bolo až desať, nasledovaný Košickým krajom so siedmimi školami. Z celkového počtu približne 3200 základných a stredných škôl, riaditeľské voľno nahlásilo 21. Toto číslo sa však v priebehu dnešného dňa ešte môže zmeniť. Zatiaľ nie je známe, ako sa protesty odrazia na vyučovaní ďalších škôl. Zo stredných školy v pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja voľno na utorok nenahlásila zatiaľ ani jedna.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM