Jakub Forgács Rôzne Správy

V Bystrici už začala celomestská deratizácia. Pozor by si mali dať hlavne psíčkari

Mesto vyráža do boja s hlodavcami. Ako každý rok, s príchodom jari treba počítať aj s nástrahami v uliciach.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici už začala celomestská deratizácia. Pozor by si mali dať hlavne psíčkari
37
Galéria
Zdroj: TASR

V utorok sa začala realizácia celomestskej deratizácie v Bystrici, ktorá potrvá do 15. júna. „Zásahy sa budú robiť na základe výsledkov prieskumu, ktorý práve realizujeme. Pri vyhľadávaní lokalít nám pomáhajú aj obyvatelia. Oznamujú nám miesta, kde zaznamenali pohyb hlodavcov. Deratizáciu súčasne vykonáva aj správca kanalizácie,“ povedal pre spravodajský portál Bystrica 24 Ján Chmelík z oddelenia odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev.

„Vďaka pravidelne vykonávanej deratizácii,v meste nie sú lokality s výrazne vysokým výskytom hlodavcov. V mestskom rozpočte je na dezinfekčné a hubiace službyvyčlenených 11 500 eur. Z tejto položky je hradený aj odchyt holubov,“ pokračoval.

Ako spomenul Chmelík, na verejných priestranstvách nástrahy vkladajú priamo do nôr, diera sa označí PET-fľašou s nálepkou s oznamom vykonávania deratizácie. „Človek by sa k jedom dostať nemal, ak to nebude robiť cielene. Pozor by si mali dať psičkari, ktorí nechávajú voľne pobehovať svojich psov. Pokiaľ je potrebné uložiť nástrahy na voľnom priestranstve, napr. kontajnerové stojiská, používajú sa jedové staničky, ktoré sú zamknuté a k jedom nie je prístup. Ten má vyhradený len hlodavec,“ dodal so slovami, že ak predsa len dôjde k požitiu, treba vyhľadať lekársku pomoc.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krása jari v uliciach Bystrice. Sídliská zaplnili snežienky a prvosi
37
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM