Michal Majer Rôzne

V Bystrici sa začala letná turistická sezóna

Župné leto alebo Prázdninuj na Slovensku, to je slogan série podujatí, ktoré budú prebiehať počas letného obdobia vo viacerých krajských mestách. V Banskej Bystrici odštartovala tohtoročnú turistickú sezóna akcia, ktorá sa uskutočnila v sobotu 29. má

Počas celej soboty bol pre návštevníkov pripravený bohatý kultúrny program, ktorý zahŕňal vystúpenia viacerých folklórnych zoskupení. Predstavil sa známy spevák ľudových piesní Ján Ambróz, tanečná skupina Fresh Dance Group, ako aj spevák Samo Tomeček. Programom sprevádzal moderátor Jozef Pročko. Deti sa mohli povoziť na koňoch, prezrieť si modely lietadiel, vlastnoručne vyrobiť vtáčiu búdku alebo zahrať si na lesnom xylofóne. Okrem toho boli v tento deň verejnosti zadarmo sprístupnené múzeá a galérie. Neplatili ste ani za vyhliadku z Hodinovej veže či prehliadku historického centra.

Hlavné námestie patrilo okrem atrakcií aj informačným stánkom, kde mali okoloidúci možnosť opýtať sa na všetko, čo ich zaujímalo. Viac ako 30 zástupcov múzeí, zábavných parkov či kúpeľných zariadení z celého kraja predstavilo záujemcom možnosti ako stráviť letnú dovolenku. Návštevníci si mohli prezrieť aj ponuku lanového parku Tarzania, Aquaparku Tatralandia, kúpeľov v Dudinciach či Sklených Tepliciach. Bábkové divadlo na Rázcestí sa zas postaralo o prekvapenie v podobe chodúľového divadla.

Podujatie Župné leto organizujú v Banskej Bystrici už po tretíkrát. Akciu pripravil Banskobystrický samosprávny kraj v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch a Mestom Banská Bystrica. Cieľom celého podujatia je rozvíjať cestovný ruch v regióne a presvedčiť ľudí, aby namiesto návštevy zahraničných krajín zostali doma a spoznávali krásy Slovenska.

Autor: Lenka Schmidtová

zupne leto BB
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM