Jakub Forgács Iné športy

V Bystrici sa stretnú džudisti z troch krajín: Duklisti budú obhajovať minuloročný triumf

Najlepší džudisti zo Slovenska, Česka a Poľska sa stretnú v Športovej hale Dukla na Štiavničkách, kde si zmerajú sily vo finále súťaže FPD Interliga Judo 2013. Banskobystrickí športovci budú v domácom prostredí obhajovať titul z prvého ročníka.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici sa stretnú džudisti z troch krajín: Duklisti budú obhajovať minuloročný triumf
Zdroj: TASR

FPD Interliga je dlhodobá súťaž družstiev zo Slovenska, Česka a Poľska, ktorá má už svoj 2. ročník. Jeho finále sa uskutoční túto sobotu v ŠH Dukla od 15:00 do 18:00.

V prvom kole si Dukla zopakuje minuloročné finále

V súťaži štartujú dve družstvá z každej krajiny, pričom výber družstiev je na danom národnom zväze. U nás a v Čechách majú právo ísť do interligy prvé dva tímy z národnej ligy. Slovenské farby háji Dukla Banská Bystrica spolu s MŠK Vranov nad Topľou.

Projekt FPD Interligy bol úspešný a kladné ohlasy počuť aj z niektorých ďalších krajín, ktoré´prejavili záujem o účasť v nej. Víťazom 1. ročníka sa stalo družstvo DUKLA Banská Bystrica, ktoré vo finále porazilo AZS AWF Wroclaw 3:2. V tomto roku sa stretnú v 1. kole.

Poradie v roku 2013 po dvoch kolách základnej časti

  1. MŠK Vranov nad Topľou (SVK)
  2. USK Praha (CZE)
  3. Judoklub Olomouc (CZE)
  4. Dukla B. Bystrica (SVK)
  5. KS Gwardia Wroclaw (POL)
  6. AZS AWF Wroclaw (POL)

Prídu aj predsedovia národných zväzov judo

V jednotlivých družstvách budú štartovať viacerí reprezentanti z daných krajín. Niektoré družstvá si prizvú aj zahraničné posily. Podľa rozpisu môže v družstve štartovať jeden zahraničný pretekár. Každé družstvo má 5 váhových kategórií: –66kg, –73kg, –81kg, –90kg, +90kg.

Súťaže sa zúčastnia aj významní hostia ako Ján Krišanda – predseda Slovenského zväzu judo, Anton Siekel – Čestný predseda SZJ, Wieslaw Blach – predseda Poľského zväzu judo a Jiří Dolejš – predseda Českého zväzu judo.

Foto: ilustračné

V Bystrici sa stretnú džudisti z troch krajín: Duklisti budú obhajovať minuloroč
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM