Jakub Forgács Šport

V Bystrici sa pláva nonstop už niekoľko hodín: Pozrite si zábery z plavárne na Štiavničkách

Aj tento rok si môžete na banskobystrickej plavárni zaplávať úplne zadarmo. V meste pod Urpínom prebieha už osemnásty ročník plaveckej 24–hodinovky, ktorá sa opäť teší hojnému záujmu Bystričanov aj ľudí z okolia.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici sa pláva nonstop už niekoľko hodín: Pozrite si zábery z plavárne na Štiavničkách
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Plavecký maratón odštartoval v pondelok o 12:00 primátor Ján Nosko. Posledný vstup je možný dnes o 10:30. Do krytej plavárne už od včerajšieho obeda chodia ľudia všetkých vekových kategórií, od malých detí, až po dôchodcov. Návštevníci si v rámci svojho vstupu môžu zaplávať 100 metrov voľným spôsobom a získať tak diplom s časom svojho výkonu, ako aj malé občerstvenie vo forme keksíkov a tyčiniek.

Počas vlaňajšieho, sedemnásteho ročníka, zaznamenali organizátori plaveckého podujatia 1 402 účastníkov, ktorí si prišli odplávať svoju „stovku“. Rekord padol pred dvomi rokmi, kedy ju zaplávalo ešte o 46 ľudí viac. Naplnenosť bazéna a čakacie rady počas našej návštevy plavárne naznačovali, že rekord môže padnúť opäť.

Sto metrov v bazéne si prišiel odplávať aj Banskobystričan Marek (21). „Som tu už tretí rok a stále sa rád vraciam. Takýchto akcií by v Banskej Bystrici mohlo byť viac, ľudí vytiahnu od televízorov a trochu sa rozhýbu,“ povedal mladý študent, ktorý nakoniec stovku odplával za niečo vyše minútu trištvrte. „Plávam už 35 rokov a pokiaľ mi to zdravie dovolí, neplánujem prestať,“ priznal pán Juraj (62) zo Sásovej, ktorý na plaváreň neprišiel kvôli diplomu. „Ja si radšej zaplávam sám, v pokoji, čas pre mňa nie je dôležitý,“ podotkol.

No akcia prilákala aj ľudí z poriadnej diaľky. „S rodinou sme na návšteve u svokrovcov už posledných pár rokov, no o tomto podujatí sme sa dopočuli prvýkrát. Je skvelé, že sa niečo také robí, mohli by sa inšpirovať aj u nás,“ uviedla Košičanka Zuzana. „S časom nie som spokojný, stovku som dal iba tesne pod dve minúty. Kedy si som bol v oveľa lepšej kondícii,“ priznal zase Trnavčan Ondrej (32), ktorý sa v Banskej Bystrici zastavil iba na skok. „Chystám sa privítať nový rok s rodinou v Lučenci,“ dodal Ondrej.

Pozrite si, ako prebieha Banskobystrická plavecká 24 – hodinovka, v našej foto a videogalérii!

Bystrickú plaváreň zaplnili stovky športuchtivých ľudí
18
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Bystrickú plaváreň zaplnili stovky športuchtivých ľudí
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM