Marcel Páleš Kultúra

V Bystrici sa ide koncertovaním bojovať za amfiteáter: Všetky podrobnosti TU!

Amfiteáter si opäť užije pozornosť obyvateľov Banskej Bystrice. V piatok sa na Námestí SNP uskutoční podujatie, ktorým neformálna skupina ľudí "spája(ť_je )umenie" upozorní na možnosť rekonštrukcie amfiteátra.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici sa ide koncertovaním bojovať za amfiteáter: Všetky podrobnosti TU!
Zdroj: Dnes24.sk

Príležitosť sa naskytla napriek nesľubne vyzerajúcej situácii po rozhodnutí poslancov o zaradení amfiteátra do zoznamu nevyužiteľného majetku mesta.

Priblíženie k cieľu

Od rozhodnutia na aprílovom mestskom zastupiteľstve sa vďaka úsiliu začal o celú vec podrobnejšie zaujímať aj primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola. „Prisľúbil pozastavenie plánov odpredaja amfiteátra do septembra 2013. Napriek pochybnostiam verejnosti o tom, či je vôbec možné amfiteátru pomôcť, sa naša iniciatíva za revitalizáciu amfiteátra opäť priblížila k cieľu. Stalo sa tak aj vďaka tej časti obyvateľstva, ktorá myšlienku obnovenia amfiteátra podporila či už svojím podpisom alebo podporou vyjadrenou na internete,“ povedala Juliána Dubovská z neformálnej skupiny Ľudí spája(ť_je) umenie.

Čo nás čaká?

Program koncertu sa začne o 17. hod. pred Radnicou na Námestí SNP. Ako prvá amfiteáter podporí banskobystrická skupina Regale, o 18. hod. zahrá kapela Maringotka a o 19. hod. vystúpia hostia Martin Geišberg a Nany M. Hudák. Pomedzi hudobné vystúpenia svoj postoj k rekonštrukcii amfiteátru vysloví niekoľko známych i neznámych osobností Banskej Bystrice.

Cieľom podujatia je informovať verejnosť o aktuálnom stave amfiteátra. „O tom čo znamená, že sa nachádza v zozname neupotrebiteľného majetku, a o tom, že amfiteáter nie je predaný. Hovoriť o možnostiach jeho využitia a financovania a tiež zbierať podpisy ako dôkaz záujmu obyvateľstva o funkčný amfiteáter,“ podotkla Dubovská.

Foto: Bohdan Mezei

amfiteater BB
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM