Jakub Forgács Správy

V Bystrici sa do akcie pustia desiatky dobrovoľníkov. Spolu obnovia detské ihrisko

Dobrovoľníci spoja sily, aby pomohli dobrej veci. Pozrite, čo chystajú v našom meste!

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici sa do akcie pustia desiatky dobrovoľníkov. Spolu obnovia detské ihrisko
12
Galéria
Zdroj: TASR

Viac ako 50 dobrovoľníkov zo štyroch firiem sa bude v piatok a v sobotu, 9. a 10. júna, podieľať na skrášľovaní Banskej Bystrice a Zvolena. Aktivita je súčasťou najväčšieho stredoeurópskeho podujatia firemného dobrovoľníctva Naše Mesto, ktoré organizuje Nadácia Pontis.

V Banskej Bystrici 32 dobrovoľníkov zrenovuje plot okolo detského ihriska na Triede SNP. Obnovia tiež herné prvky. Vďaka nim sa tak deti budú môcť hrať v krajšom a lepšom prostredí.

O bezpečnejšie detské ihrisko sa postarajú aj dobrovoľníci vo Zvolene, a to na sídlisku Západ – Tepličky. Upravia a namontujú tam nové prvky, vďaka ktorým sa deti budú môcť hrať bez obáv.

Naše Mesto je najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva v strednej Európe. V tomto roku opäť láme rekordy, keď sa do neho zapojí celkovo viac ako 10 000 dobrovoľní­kov. Pomôžu tak 233 neziskovým organizáciám, nízkoprahovým centrám, domovom sociálnych služieb, ale aj školám či škôlkam zlepšiť prostredie, v ktorom pôsobia. Dobrovoľníkov zo 131 firiem stretnete v 52 mestách a obciach po celom Slovensku.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy jarnej Bystrice z vtáčej perspektívy
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM