Správy

V Bystrici privítali vojenských policajtov. V Stredomorí sa podieľali na záchrane migrantov

Vojenskí policajti sa vrátili zo Stredomoria. Pomáhali tam zastaviť prevádzačov a zachránili stovky ľudských životov.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici privítali vojenských policajtov. V Stredomorí sa podieľali na záchrane migrantov
Zdroj: TASR

Príslušníci Vojenskej polície, ktorí pôsobili v oblasti Stredozemného mora, sa po úspešnom splnení úloh vrátili na Slovensko. Cieľom operácie, ktorej sa zúčastnili, je zastaviť prevádzanie ľudí z afrických štátov do Európy. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Danka Capáková.

Desať policajtov v piatok v priestoroch Múzea SNP v Banskej Bystrici privítal riaditeľ Vojenskej polície Michal Migát. „Som veľmi hrdý na úspešné pôsobenie našich príslušníkov v operácii Európskej únie Sophia, ako aj na skutočnosť, že sme prispeli k bezpečnosti v Európskej únii. Pevne veríme, že budeme opäť pokračovať v tejto spolupráci s nemeckým partnerom,“ povedal Migát.

Slováci od januára patrili do takzvaného „Boarding teamu“ na lodi pod nemeckým velením. Počas zásahov sa podieľali na záchrane viac ako 400 migrantov, z toho 41 žien a deväť detí. Pôsobenie vojenských policajtov v tejto operácii sa nateraz skončilo. Išlo o prvú slovenskú námornú operáciu, Slovensko sa do nej pravdepodobne opätovne zapojí v roku 2020.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM