Jakub Forgács Iné športy

V Bystrici prebehla nevšedná olympiáda: Svoje sily si zmeralo vyše 500 športovcov

Beh, skoky či futbal... V Bystrici sa uskutočnil nevšedný Olympijský festival, ktorý prilákal stovky mladých atlétov. Na jeho otvorení nechýbala ani naša najúspešnejšia olympionička spod Urpína.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici prebehla nevšedná olympiáda: Svoje sily si zmeralo vyše 500 športovcov
Zdroj: Dnes24.sk

Športový areál pri základnej škole na Golianovej ulici sa v stredu stal dejiskom Olympijského festivalu detí Mesta Banská Bystrica. Detských účastníkov i širokú verejnosť privítala a festival následne otvorila dvojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová.

„Športové podujatia v meste, a predovšetkým tie s účasťou detí, považujem v dnešnej dobe za mimoriadne dôležité. Preto ma obzvlášť teší, že každoročný olympijský festival detí v Banskej Bystrici úspešne prenikol do povedomia verejnosti a tradične sa teší veľkému záujmu," zhodnotil primátor mesta Peter Gogola.

Olympijský festival detí privítal od 9:00 približne 510 žiakov druhého stupňa základných škôl. Svoje sily si mladí súťažiaci následne zmerali v atletických disciplínach – behu na 60 m, štafetovom behu 4 × 250 m, behu na 800 m, v skoku do diaľky. Zápolilo sa aj v kolektívnych športoch, pričom dievčatá súťažili v basketbale a vybíjanej, chlapci vo futbale a floorbale.

„Cieľom športových podujatí akým sú olympijské festivaly je okrem prirodzenej súťaživosti aj formovanie trvalého vzťahu detí a mládeže k športu, a nepochybne i spájanie športu s kultúrou, výchovou a vzdelávaním,“ skonštatovala Dana Cibuľková za Oddelenie športu Odboru propagácie mesta Banská Bystrica.

Foto: Vlado Veverka

Olympijský festival detí pod Urpínom
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM