Jakub Forgács Správy

V Bystrici opravujú rozbitú cestu: Motoristi pozor, o toto vás žiada mesto!

Naše cesty sú tŕňom v oku mnohých Banskobystričanov. Aj ich preto isto poteší fakt, že už čoskoro bude pod Urpínom o jednu rozbitú vozovku menej. Pozor však na obmedzenia, ktoré v súvislosti s jej opravami čakajú na vodičov.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici opravujú rozbitú cestu: Motoristi pozor, o toto vás žiada mesto!
Foto: Miroslav Pomajdík / Zdroj: Dnes24.sk

Starohorská ulica v Banskej Bystrici sa dočká nového asfaltového povrchu. „Po obnove povrchu časti komunikácie na Tatranskej ulici mesto Banská Bystrica pokračuje v obnove na Starohorskej ulici. V pondelok sa začali práce na oprave ďalšej z miestnych komunikácií v mestskej časti Sásová – Rudlová,“ informovala hovorkyňa primátora Martina Kanisová.

Ako pokračovala hovorkyňa, opravy asfaltového povrchu na Starohorskej ulici budú realizované v úseku od čísla 6 po číslo 30. „Predpokladaný termín ukončenia prác je v prípade priaznivých poveternostných podmienok do piatku,“ povedala Kanisová, podľa ktorej by sa do tohto dátumu mali zrealizovať opravy prejazdnej časti vozovky, ako aj časti parkovacích plôch.

„Počas prác bude prejazdná ľavá časť vozovky, na ktorej v súčasnosti motoristi parkujú svoje vozidlá šikmým státím. Znemožnené bude aj parkovanie motorových vozidiel v opravovanom úseku ulice,“ uviedla hovorkyňa so slovami, že vodiči budú môcť svoje autá parkovať na parkovisku na Pieninskej ulici.

Na vyznačenie priestoru stavebných prác bude podľa jej slov použité dočasné dopravné značenie. “Mesto si dovoľuje požiadať všetkých vodičov motorových vozidiel, aby svoje vozidlá neparkovali na komunikácii, ktorá bude slúžiť na prejazd Starohorskou ulicou v čase opravy komunikácie, ako aj o trpezlivosť a ústretovosť voči prebiehajúcim stavebným prácam,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM