Jakub Forgács Správy

V Bystrici máme TOP lekára Slovenska: Veľká pocta pre pôrodníka Radomíra Tršku

TOP lekári Slovenska sú už známi. A medzi nimi je aj jedno meno z Banskej Bystrice. Bodoval totiž Radomír Trška (43). Rozhodlo o tom hlasovanie odbornej i širokej verejnosti v ankete, ktorej tretí ročník vyhlásili v lete.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici máme TOP lekára Slovenska: Veľká pocta pre pôrodníka Radomíra Tršku
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

TOP lekárom v odbore reprodukčnej medicíny sa stal Radomír Trška (43). Ten pôsobí ako gynekológ a pôrodník v Mammacentre sv. Agáty a v banskobystrickej nemocnici F. D. Roosevelta.

“Dozvedel som sa to v stredu, bol som práve na PN-ke. Ešte som to ani nečítal, ale potešilo ma to, lebo je to ocenenie mojej práce, aj ľudí okolo mňa,“ povedal Trška pre Bystrica 24 krátko po ohlásení výsledkov.

Anketa TOP lekári na Slovensku predstavila aj tento rok najlepších odborníkov v slovenskej medicíne. Z viac ako stovky nominovaných lekárov vybrali odborníci 33 najlepších.

Súťaž sa týkala jedenástich odborností: kardiochirurgia; geriatria; rádiológia; anesteziológia a intezívna medicína + urgentná medicína; reprodukčná medicína; neurochirurgia; plastická chirurgia; infektológia; patológia; hematológia a transfuziológia; nefrológia a dialyzačné služby.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM