Jaroslav Dodok Rôzne Rôzne

V Bystrici koncertoval slovenský Tomáš Klus. Kiko (22) sa dočkal krásnej reakcie od publika FOTO

Volajú ho slovenský Tomáš Klus a svojej prezývke nezostal nič dlžný. V Banskej Bystrici odohral prvý verejný koncert. Kiko Balco nám okrem iného prezradil, prečo sa rozhodol natočiť svoj klip práve v našom meste...

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici koncertoval slovenský Tomáš Klus. Kiko (22) sa dočkal krásnej reakcie od publika FOTO
Foto: Peter Kováč

Pondelkový večer sa v Univerzitnom pastoračnom centre (UPC) uskutočnil koncert mladého Novobančana. Jemne melancholické, inokedy romantické, ale aj vtipné piesne zahral Kiko Balco, folk popový spevák a gitarista.

Bystricu pozná odmalička

Potlesk nebolo jediné poďakovanie, ktoré od ľudí dostal. Pri poslednej piesni Oddych, spievalo publikum spolu s ním a na záver si talentovaný hudobník vyslúžil aj standing ovation.

Krátko po koncerte sme sa ho pýtali, ako sa mu v bystrickom UPC-čku hralo. "Vynikajúco. Fakt. že dobré publikum. Veľmi som bol povzbudený tým, že prišlo veľa ľudí,“ povedal nám s úsmevom na tvári. V Banskej Bystrici však nie je po prvý krát. Aj preto sa nevyhol otázke, prečo sa v našom meste rozhodol nahrať svoj videoklip k piesni Rozorvaný.

"Bol to živý klip z ulice. Bystricu poznám už odmalička a mám ju zafixovanú ako pekné mesto aj čo sa týka historického prostredia,“ pochválil mesto pod Urpínom.

Slovenský Tomáš Klus

K hudbe sa Kiko Balco dostal úplnou náhodou. Na tábore, kde chytil gitaru prvýkrát do ruky a naučil sa prvé dva akordy od svojej kamarátky. "Potom som počúval Tomáša Klusa a v sprche vznikli nejaké tie prvé námety na piesne,“ hovorí o svojich začiatkoch.

Fanúšikovia aj kamaráti ho volajú Tomáš Klus. To, že sa jeho tvorba podobá k známemu pesničkárovi pripúšťa, je to jeden z hudobníkov, ktorý ho inšpiruje. "No chcem však, aby si ma ľudia zapamätali ako Kika Balca,“ hovorí opäť s úsmevom na tvári.

A to sa mu darí. Len pred pár dňami postúpil do semifinále súťaže Gospel talent. Tvoriť neprestáva, piesne skladá ako spomienky na najzaujímavejšie a najdôležitejšie okamihy svojho života.

Čítajte tiež:

Bystrická gymnazistka (15) so srdcom na pravom mieste. Dominika sníva aj za malých pacientov z onkológie

Názor Bystričanov na viac slovenskej hudby v rádiách? Spoveď kapiel a moderátorov spod Urpína

FOTO: Talentovaný hudobník Kiko sa predstavil v Bystrici
13
Galéria
Foto: Peter Kováč
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM