Monika Obrtalová Kultúra

V Bystrici bude Hotel Maria

Dá sa povedať aj „Divadlo, ktoré nemá hotel, preto je všade. Divadlo „hotel“, ktorý je otvorený generačne, umelecky, priestorovo, žánrovo, politicky, sociálne, profesne. Otvorený novým talentovaným ľuďom, iným prístupom v tvorbe. Otvorený pre diskusi

Divadlo a jeho herci začali účinkovať celkom nedávno, ako občianske združenie vznikli v septembri minulého roka a okrem toho, že v ich dramaturgii dominujú dramatické a literárne prezentácie, predstavenia, literárne – večery, večery poézie, prezentácia literárnych a dramatických textov aj na WWW stránkach a vzdelávacie aktivity – budú počas Dňa mesta hrať Divadlo na priechode.

Teda krátke, pútavé scénky priamo na priechodoch pre chodcov počas „zelenej“na semafore a „červenej“pre autá. V krátkych časových intervaloch nájdete hercov od 10,00 – 10,30 hod, od 13,00 – do 13,30 hod. a od 16,00 do 16,30 hod., na priechodoch pre chodcov na Štadlerovom nábreží na Huštáku a pod Národnou ulicou. Na jednom priechode by mali účinkovať 4 herci. Spolu s divadelníkmi Divadla Hotel Maria sa prezentujú aj žiaci ZUŠ J. Cikkera v Banskej Bystrici.

PKO Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM