Monika Obrtalová Rôzne

V Bystrici bodovali Popradčania

Družstvo Okresného riaditeľstva HaZZ z Popradu sa stalo celkovým víťazom 9. majstrovstiev Slovenska v hasičskom športe, ktoré sa dnes skončili v Banskej Bystrici. Rekordným časom v kráľovskej disciplíne, ktorou je požiarny útok, sa blysli hasiči z Po

Ako povedal tajomník majstrovstiev Jozef Volanský, druhým družstvom v celkovom poradí bolo práve družstvo popradských hasičov a tretím hasiči zo Závodného hasičského útvaru G4S Fire Services v Bratislave. Celkom 13 desaťčlenných družstiev súťažilo v štyroch disciplínach – výstup do štvrtého podlažia cvičnej veže, beh cez prekážky, štafeta na 4×100 metrov a požiarny útok. Družstvá, ktoré sa majstrovstiev zúčastnili, postúpili na celoštátnu súťaž na základe výsledkov z krajských kôl.

Súťaž vo výstupe do štvrtého podlažia cvičnej veže sa konala na dvore Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici. Ostatné disciplíny boli včera a dnes na atletickom štadióne Dukly. Podľa Volanského všetky súťažné disciplíny sú také, ktoré hasiči bežne zdolávajú v dennej praxi. Aj keď víťazi z národnej prehliadky už nepostupujú na vyššiu medzinárodnú úroveň, podľa zástupcu organizátora na tohtoročné Majstrovstva sveta v hasičskom športe, ktoré budú v auguste v Nemecku pôjdu podľa výberu tí najlepší z najlepších.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM