Monika Obrtalová Krimi

V Bystrici 12 nehôd. Na vine alkohol aj rýchla jazda

Nehody opäť raz neobišli Banskú Bystricu. V celom okrese sa stalo 12 havárií, pri ktorých sa zranilo dokopy deväť ľudí. Celková škoda je odhadnutá na viac ako 33 000 eur. Za nešťastiami stojí alkohol aj rýchla jazda.

V marci dopravní policajti v okrese Banská Bystrica zaevidovali dokopy 12 nehôd, čo je o šesť menej ako vo februári. Požitie alkoholických nápojov u vinníkov dopravných nehôd bolo zistené v 2 prípadoch.

[blockquote]Z cel­kového počtu dopravných nehôd, 11 zavinili vodiči motorových vozidiel a 1 bola zavinená závadou komunikácie. Najnehodovejším dňom bol štvrtok. Najviac dopravných nehôd sa stalo medzi 12.00 až 16.00 hodinou. [/blockquote] Príčinou 7 nehôd bolo porušenie základných povinností, príčinou 2 bolo neprispôsobenie rýchlosti jazdy a príčinou ďalších 2 dopravných nehôd bolo nedanie prednosti v jazde. Dopravná nehodovosť v marci 2012 v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom klesla, ale príslušníci dopravnej polície budú aj naďalej dohliadať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky všetkými jej účastníkmi na cestách v celom Banskobystrickom okrese.

bystrica24.sk/krpz bb

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM