Monika Obrtalová Krimi

V Brezne horelo auto primátora

K požiarom osobných motorových vozidiel došlo dnes v skorých ranných hodinách približne v rovnakom čase na dvoch z breznianskych ulíc. Jedno auto patrilo primátorovi Brezna, druhé policajtovi z tohto mesta. Policajti v Brezne prípady týchto trestných

15-tisícovú škodu spôsobil požiar na Malinovského ulici, kde bolo poškodené osobné motorové vozidlo Mitsubishi Pajero. Totálna škoda však na vozidle vznikla majiteľovi Škody Octávia, ktoré zhorelo na Krčulovej ulici. Na aute došlo k úplnému zhoreniu elektroniky i motorovej časti. Pri požiari tohto vozidla bolo poškodené aj ďalšie motorové vozidlo Škoda Felícia, ktorému obhorela zadná časť, čím bola majiteľovi spôsobená škoda vo výške 300 eur.

„Na miestach požiarov sme vykonali obhliadky, po ktorých možno predbežne konštatovať, že k požiarom vozidiel došlo úmyselným konaním cudzej osoby. Bližšie okolnosti obidvoch prípadov sú predmetom ďalších vyšetrovacích úkonov,“ informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková. Vyšetrovateľ už v súvislosti s požiarmi začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci.

Za spáchanie uvedeného prečinu hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. „V súčasnosti sa snažíme získať čo najviac informácií o požiaroch. Bližšie informácie budú teda poskytnuté neskôr,“ dodala hovorkyňa. Zároveň chcú požiadať občanov, ktorí si v noci na dnes na uvedených miestach všimli čokoľvek, čo by mohlo súvisieť so spomínanými udalosťami, aby to oznámili na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru alebo na známom telefónnom čísle 158.

Zdroj: TASR Foto: KRPZ Banská Bystrica

dve auta v brezne
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM