Jakub Forgács Krimi

V Banskobystrickom kraji pribúdajú dopravné nehody, pri ktorých je vinník neznámy

Viete, čo hrozí vodičovi v prípade, ak odíde z miesta udalosti bez toho, aby vykonal konkrétne kroky na zistenie majiteľa poškodeného vozidla?

Ilustračný obrázok k článku V Banskobystrickom kraji pribúdajú dopravné nehody, pri ktorých je vinník neznámy
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Polícia v Banskobystrickom kraji zaznamenala v januári zvýšený počet dopravných nehôd, pri ktorých bol vinníkom neznámy páchateľ. Od začiatku roka do 24. januára eviduje zo 102 dopravných nehôd až 21 takýchto prípadov. Informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Polícia vzhľadom na nárast takýchto dopravných nehôd upozorňuje vodičov, že v prípade, ak budú účastníkmi udalosti, pri ktorej inému spôsobia škodu a majiteľ poškodeného vozidla sa na mieste udalosti nenachádza, je ich povinnosťou upovedomiť majiteľa poškodeného vozidla o hmotnej škode, ktorá bola spôsobená, a vyplniť a podpísať s ním tlačivo na náhradu škody. V prípade, že sa im nepodarí skontaktovať s majiteľom, treba upovedomiť políciu.

V prípade, ak vodič odíde z miesta udalosti bez toho, aby vykonal konkrétne kroky na zistenie majiteľa poškodeného vozidla – podložené relevantnými dôkazmi, posudzuje sa táto udalosť ako dopravná nehoda a odídenie z miesta dopravnej nehody, za čo je možné v správnom konaní uložiť pokutu od 300 do 1300 eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlo od jedného do piatich rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM