Jakub Forgács Správy

V Bystrici sa bude koncertovať za ľudské práva: Okrem hudby sa tešte aj na ochutnávku špecialít!

Amnesty International Slovensko sa po úspechu prvého Koncertu za ľudské práva rozhodla pokračovať v tradícií spájania umenia a ľudských práv. Stane sa tak už v stredu 8. mája, v deň víťazstva nad fašizmom.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici sa bude koncertovať za ľudské práva: Okrem hudby sa tešte aj na ochutnávku špecialít!
Zdroj: Dnes24.sk

Na druhej akcii uvidíte aj film

Na prvom koncerte ste mohli počuť undergroundovú kupinu The Plastic People of the Universe, šansóny Pas de Pitié! a 220V. Vďaka pozitívnym ohlasom AI sa ďalšia akcia uskutoční až vo dvoch kultúrnych centrách Banskej Bystrice.

V Záhrade – CNK sa o 17:00 premietne film BENT, venovaný Svetovému dňu boja proti homofóbii (17. máj), ktorý sa odohráva na počiatku 2. svetovej vojny v Nemecku. V tomto snímku z roku 1997 si zahrali mnohí známi herci a osobnosti, vrátane Micka Jaggera. Počas koncertu bude k dispozícii ochutnávka vegetariánskych špecialít.

Vystúpia dve undergroundové kapely

V známom banskobystrickom klube odohrajú svoje skladby undergroundové kapely Regale a Sto Múch. Koncert prvej, ktorá funguje v trojčlennej zostave od roku 2011, sa začne o 20:00. Sto much začnú hrať svoje zvukomalebné slovenské skladby o 21:00. Táto kapela pôsobí v Banskej Bystrici od roku 2005 a má na konte 3 albumy.

Tento koncert je súčasťou aktivít pre verejnosť realizovaných v rámci projektu HRYEC (mládežnícka iniciatíva zameraná na vzdelávanie k ľudským právam) s podporou programu Mládež v akcii. Vstupné je dobrovoľné. Viac o tomto projekte sa dozviete vo facebookvej udalosti.

Foto: Sto Múch

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM