Stanislav Černák Rôzne

Užite si v bazéne vodu ako v kúpeľných domoch: Kedy otvoria kúpalisko na Sliači a koľko zacvakáme?

Blížiace sa letné radovánky sú úzko späté s príjemnými chvíľami na kúpaliskách a vodných plochách. Po Neresnici sme zisťovali informácie o kúpalisku, ktoré sa nachádza v kúpeľnom mestečku Sliač.

Ilustračný obrázok k článku Užite si v bazéne vodu ako v kúpeľných domoch: Kedy otvoria kúpalisko na Sliači a koľko zacvakáme?
Zdroj: Dnes24.sk

Leto sa nezadržateľne blíži a mnohí z vás istotne radi trávia voľný čas na kúpaliskách. Prednedávnom sme zisťovali, ako to vyzerá so známym kúpaliskom Neresnica, teraz sme zisťovali podrobnosti o nadchádzajúcej letnej sezóne na kúpalisku v kúpeľnom mestečku Sliač.

Sliačske kúpalisko zaháji sezónu 20. júna a otvorené by malo byť podľa informácií od Mateja Nedorolíka z Kúpeľov Sliač do septembra, ale to záleží na počasí. Celodenný vstup vyjde dospelého človeka 3,50 €, klient kúpeľov, dôchodca, ZŤP a doprovod 2,50 €, deti od 3 do 15 rokov 2 eurá, rodinný vstup (2 x dospelý, max 2 deti) 8 €. Ceny sa po 15. auguste znížia.

Kúpalisko bude otvorené denne okrem piatku (sanitárny deň) od 9:30 do 20:00 hod. O lákadlách a výhodách kúpaliska v Sliači hovorí Nedorolík. „Najcharakteris­tickejšou črtou nášho kúpaliska je čistota vody v bazéne. Voda doň neustále prúdi priamo z kúpeľného prameňa s teplotou 28 – 32°C, čím je zaručená jej absolútna čistota. Za 24 hodín sa voda v bazéne úplne vymení."

Okrem toho sa bazén každý piatok vypúšťa, dezinfikuje a čistí. Hnedé sfarbenie vody je spôsobené mineralizáciou vody s vysokým obsahom železa. Voda v bazéne je tá istá ako voda, ktorá sa používa v kúpeľných domoch pri procedúrach a má rovnako liečivé účinky.

Foto: Kúpele Sliač

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM