Hokej

Útočná sila 'baranov' spod Urpína rastie, posilní ich aj Dana Tyrell, do Košíc mieri Cebák

Extraligoví 'barani' z Banskej Bystrice vystužili mužstvo ďalším Kanaďanom. Pred niekoľkými dňami do HC'05 zamieril Tanner Glass, no prílev sa nezastavil. Do banskobystrického dresu sa oblečie aj 23-ročný stredný útočník Dana Tyrell, kmeňový hráč Tampa Bay Lightning.

Ilustračný obrázok k článku Útočná sila 'baranov' spod Urpína rastie, posilní ich aj Dana Tyrell, do Košíc mieri Cebák
Zdroj: TASR

Tyrella draftovala Tampa v roku 2007 zo 47. miesta a v roku 2010 debutoval v jej farbách v NHL. Ďalšie stretnutia vlaňajšej sezóny odohral na farme Tampa Bay v AHL v družstve Norfolk Admirals. Tyrell rozšíril vrátane Neda Lukacevica, Claytona Stonera a Tannera Glassa zaoceánsku skupinku na štyroch, spolu s Michalom Handzušom na piatich.

Podľa všetkého útočná sila ‚baranov‘ výrazne porastie, Lukacevic sa zatiaľ ukázal ako priebojné dravé krídlo, Stoner by mal pomôcť obrane, od Glassa a Tyrella sa očakáva, že zlepšia streleckú potenciu v útoku. Ako povedal prezident klubu Juraj Koval, ich služby ohraničuje dĺžka lockoutu v NHL. „Neviem, či nám treba zablahoželať, no v každom prípade je to dobrá správa pre náš klub a propagáciu celého slovenského hokeja. Už len fakt, že k nám zavítali počas lockoutu hráči z NHL treba vyzdvihnúť. Predtým zamierili vždy do okolitých krajín a teraz si vybrali aj našu extraligu.“

V banskobystrickom klube podľa slov Juraj Kovala ‚rozrobili‘ viacero hráčov typu Stonera, Glassa, či Tyrella. „Neustále sme rokovali a určite nám pomohla aj skutočnosť, že za nás nastúpil Michal Handzuš a že mužstvo trénuje Vladimír Országh. O financiách nehovorím, pre nás i samotných hráčov je dôležité, aby sa u nás dobre cítili.“

HC'05 Banská Bystrica už v zaoceánskej ceste zabrzdí. „Naozaj ťažko očakávať, že by k nám ešte niekto pribudol,“ dodal Juraj Koval. „Muselo sa riešiť poistenie hráčov, veľa závisí aj na ochote podporovateľov nášho klubu. Pre nás je najdôležitejšie, že nám túto kapitolu historickej kroniky klubu už nikto nezoberie a nie je dôležité, ako dlho sa u nás zdržia. Takáto šanca pritiahnuť na Slovensko kanadských hráčov z NHL sa už nemusí nikdy opakovať. Nemám rád silné slová, no do histórie sme sa už zapísali a verím, že fanúšikovia to aj primerane ocenia. Spomínal sa aj príchod brankára Petra Budaja, momentálne však ťažko povedať niečo konkrétne. Neustále čaká ako dopadne výluka, preto sa ťažko rokuje. Rysujú sa mu aj ďalšie možnosti, situácia sa neustále mení, jeho príchod by som odhadol momentálne tak na 30 percent.“

Bystričania si v snahe predstaviť posily z NHL vymenili domáce prostredie

Vedenie extraligového hokejového klubu HC'05 Banská Bystrica v snahe predstaviť svojím fanúšikom čerstvé posily z NHL, sa po dohode so svojimi najbližšími súpermi rozhodlo na výmenách domáceho prostredia.
Ako informuje internetová stránka HC'05, v piatok 7. decembra tak Bystričania odohrajú súboj s MsHK DOXXbet Žilina o 17.00 h na domácom ľade (pôvodne sa v tom istom termíne malo hrať v Žiline). V nedeľu 9. decembra zavíta po Urpín HK Nitra (16.30), keď sa pôvodne v tom istom termíne malo hrať v Nitre.

Cebák mieri z Liberca do Košíc

Slovenský hokejový obranca Juraj Cebák opúšťa český extraligový tím HC Bílí Tygři Liberec. Tridsaťročný zadák, ktorý prišiel na sever Čiech pred touto sezónou z Banskej Bystrice, sa s vedením klubu dohodol na predčasnom ukončení spolupráce.
Cebákova kariéra bude pokračovať v extraligových Košiciach, so slovenským vicemajstrom sa dohodol na pôsobení do konca sezóny. „K mužstvu HC Košice sa pripojí vo štvrtok. V súčasnosti vybavujeme potrebné formality, aby mohol v našom drese nastúpiť už v piatok v šlágri kola proti HKm Zvolen. Do zápasov bude nastupovať s číslom 28,“ uviedol pre internetovú stránku Košíc generálny manažér HC Juraj Bakoš.
Rodák z Prievidze v 16 tohtosezónnych vystúpeniach v českej najvyššej súťaži strelil jeden gól a nazbieral štyri asistencie.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM