Iné športy

Úspech mladej krasokorčuliarky bystrickej Iskry. Na majstrovstvách SR vybojovala medailu

Na Majstrovstvá Slovenska nádejí a mladšieho žiactva sa predstavili aj štyri pretekárky z KK Iskra. Pozrite, ako sa im darilo!

Ilustračný obrázok k článku Úspech mladej krasokorčuliarky bystrickej Iskry. Na majstrovstvách SR vybojovala medailu
5
Galéria
Zdroj: KK Iskra BB

Víkend sa stal pre Krasokorčuliarsky klub (KK) Iskra Banská Bystrca opäť jedinečný. Konali sa Majstrovstvá Slovenska, tentokrát nádejí a mladšieho žiactva. Už nominácia dievčat na Majstrovstvá Slovenska bola odmenou za celoročnú prácu. Nominovali sa:

  • Alexandra Rumanovská – Nádeje 8
  • Ema Hollá – Nádeje 9
  • Zuzana Tončíková – Nádeje 9
  • Alexandra Primusová – Mladšie žiačky 11

V sobotu na pravé poludnie odštartovali Nádeje 8. Tam svoju bezchybnú, ladnú, plynulú jazdu s „opluskovanými“ piruetami predviedla Alexandra Rumanovská. Obrovský úsmev jej žiaril na tvári, keď po menšom vykonzultovaní s hlavným rozhodcom, Saške pridelili 25,73 bodov a umiestnila sa na 3. mieste. Na krku jej visela bronzová medaila a hrdo a právom sa mohla s ňou prekorčuľovať po celom Ružomberskom štadióne s ďalšími dvoma víťazkami. Saška si obhájila bronz z minulého roka.

Popoludní nasledovali Nádeje 9. Ako prvá predviedla svoju jazdu Zuzka Tončíková. Veľmi sa snažila a chuť skočiť dvojitého salchowa bola taká silná, že po jeho páde ju to trošku sklamalo, ale bojovala ďalej a vykorčuľovala si 20,41 bodov (14. miesto). Po nej vykorčuľovala Emka Hollá. Tá zaradila do svojej voľnej jazdy prvýkrát dvojitého flipa. A oplatilo sa. Skočila ho krásne. Dokonca sa objavil aj úsmev na tvári. Za svoju jazdu získala 25,98 bodov, čo bol jej osobný rekord a tak s 8-mym miestom ukončila sezónu 2017/2018.

V nedeľu nasledovali mladšie žiačky 11. Tu klub reprezentovala Alexandra Primusová. Tréma, strach, obavy z očakávaného výsledku, alebo veľká túžba po dokonalej jazde Sašku asi premohli a za svoju jazdu získala 25,98 bodov, čo stačilo na 14. miesto.

Pozrite si v priloženej fotogalérii šikovné krasokorčuliarky z bystrického klu­bu!

V OBRAZOCH: Medaila z majstrovstiev SR Nádejí a mladšieho žiactva
5
Galéria
Zdroj: KK Iskra BB
Zdroj: KK Iskra BB
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM