Jakub Forgács Kultúra

Urobte si plány na tento týždeň spolu s nami: Zaujímavé podujatia, ktoré môžete zažiť v Bystrici

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad zaujímavých podujatí, ktoré vám odporúčame v Banskej Bystrici zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Urobte si plány na tento týždeň spolu s nami: Zaujímavé podujatia, ktoré môžete zažiť v Bystrici
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

LITERÁRNY PONDELOK: PEKNÉ KNIŽKY

14. – marca 2016 o 17:30, Artforum

Marec = mesiac knihy. Ak by sme sa na túto „poveru“ pozreli z hľadiska tržieb v kníhkupectvách, sotva by sa tento tradičný dojem udržal na nohách. Na marcovom Literárnom pondelku sa budete rozprávať o pekných knižkách, ktoré – zdá sa – nestratili svoje publikum ani v ťažkých literárnych časoch. Naozaj stále platí staré známe > nesúď knihu podľa obalu?

BURZA JARNÉHO A LETNÉHO DETSKÉHO OBLEČENIA

14. – 17. marca 2016, fara, vedľa Penziónu Jeseň pri modrom kostole na Fončorde

Aj vy by ste svojej ratolesti radi dopriali oblečenie a hračky tak, aby ste nemuseli siahnuť hlboko do vrecka? Nemusíte vôbec chodiť ďaleko. Špeciálna burza, kde ich zoženiete, bude priamo na Fončorde.

STRETNUTIE PODNIKAVCOV

15. marca 2016 o 17:30, Sport bar

V priestoroch podniku Sport bar stretnú podnikatelia, startupisti, budúci podnikatelia a všetci, ktorí majú podnikavého ducha. Podujatie sa koná pod hlavičkou iniciatívy Učíme sa podnikať, ktorá na sociálnej sieti združuje vyše 13 000 ľudí. V tejto skupine si ľudia pomáhajú a menia skúsenosti a rady ako podnikať.

VEĽKONOČNÉ TRHY

15. – 21. marca 2016, Námestie SNP

Obľúbené Veľkonočné trhy sa na verejnom priestranstve Námestia SNP v Banskej Bystrici uskutočnia od v polovici marca. Nakúpiť si tradičné dobroty či remeselné výrobky budete môcť opäť v desiatkach stánkov.

BYSTRICKÁ HODINKA

17. marca 2016 o 18:00, Sport bar

Chcete poznať začiatky podnikania Thurzovcov a Fuggerovcov v našom meste? Zaujímajú vás časy najväčšej slávy a postupný zánik ich známej spoločnosti? Kto boli Thurzovci a Fuggerovci a ako ovplyvnili vývoj nášho mesta, sa dozviete na piatej Bystrickej hodinke.

PIESNE MOJE, PIESNE

17. marca 2016 o 18:30, Komorná sála SOS

Nadšenci kvalitnej hudby a spevu, zbystrite pozronosť. Stredoslovenská osvetové stredisko Banská Bystrica pozýva na Piesne moje, piesne program speváckych skupín a sólistov.

DOBRODRUŽNÝ FILM Z HORSKÉHO PROSTREDIA: AKCEPTÁCIA

17. marca 2016 o 19:30, FK Pamätník SNP

Nerovný boj s prírodou – Úchvatný, súvislý, extrémny a životu nebezpečný prechod na lyžiach 23 dolín a 18 vysokohorských sediel Vysokých Tatier, v jedinečnom zážitkovom, dobrodružnom dokumentárnom filme. Na vlastnej koži precítite situácie, po ktorých v hĺbke duše túžite, ale v skutočnosti sa ich obávate.

BANSKOBYSTRICKÝ GASTRO CUP

18. – 19. marca 2016, Hotel Lux

V Banskej Bystrici budete môcť zažiť veľa dobrého jedlo a ešte lepších kuchárov a cukrárov na jednom mieste. Pripravte sa na Banskobystrický Gastro Cup 2016 & II. ročník prezenačno-súťažnej výstavy kuchárov a cukrárov.

BETRAYERS OF BLOOD PT. 12: FUNERAL

19. marca 2016 o 19:00, RC Tartaros

Zradcovia Krvi došli až na koniec svojej cesty. Do rozlúčkovej zostavy si vybrali to najlepšie, čo slovenská scéna ponúka. Príďte si ešte naposledy vychutnať túto jedinečnú hudobnú akciu a zároveň osláviť príchod jarnej rovnodennosti.

SLOVAK TANGO

20. marca 2016 o 18:00, Robotnícky dom

Milovníci kvalitnej hudby a hlavne ženy, toto by ste nemali prehliadnuť. V marci sa v Robotníckom dome dočkáme koncertu Slovak Tango – Ženy nemožno ignorovať.

Čítajte tiež:

Špeciálny prehľad na marec pre Bystričanov: 10 lákadiel, ktoré by ste počas mesiaca nemali vynechať

Máme sa naozaj na čo tešiť: Veľký prehľad TOP 30 podujatí v Bystrici v roku 2016

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM