Jakub Forgács Správy

Úradovanie silného sneženia bolo cítiť aj v Španej Doline: Fašiangy poznačila kalamita

Snehová kalamita poznačila aj fašiangy v malebnej obci neďaleko Banskej Bystrici. Slnko však pritiahlo návštevníkov, ktorí sa veru mali na čo tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Úradovanie silného sneženia bolo cítiť aj v Španej Doline: Fašiangy poznačila kalamita

Spočiatku iba niekoľko desiatok ľudí dostalo po piatkovej kalamite chuť a prišlo v sobotu dopoludnia na špaňodolinský rínok, na tradičné podujatie Fašiangy, fašiangy, fašiangové časy. Počasie, ktoré sa však krátko pred obedom výrazne zlepšilo, ťahalo postupne do tejto starobylej baníckej obce nad Banskou Bystricou viac a viac návštevníkov.

„Predpokladám, že moderná komunikácia, akou sú mobily a internet, veľmi dobre funguje, a tí, čo doposiaľ prišli, dajú o tomto podujatí, ale aj o cestách a počasí vedieť aj tým, ktorí sa stále nerozhodli. V minulosti sem totiž prichádzali stovky ľudí,“ povedal vtedy jeden z organizátorov Ján Piško.

Okrem rozprávkovo zasneženej Španej Doliny mohli v sobotu domáci i hostia vidieť v centre dediny domácu zabíjačku a od predpoludnia aj fašiangové vinšovanie po domoch. Účinkujúcimi boli členovia folklórnej skupiny Kýčera z Čierneho Balogu. „Navyše, večer sme mali pre všetkých pripravili v sále baníckej krčmy fašiangovú zábavu,“ pripomenul Piško.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM