Monika Obrtalová Rôzne

Ulica Odbojárov je konečne hotová

Cesta na ulici Odbojárov v mestskej časti Rudlová donedávna patrila medzi najviac poškodené vozovky v Banskej Bystrici. Obyvatelia tamojšej ulice volali po jej obnove už dávno, no stavebné mechanizmy ju obsadili až v uplynulých týždňoch. Po takmer dv

S rekonštrukčnými a odvodňovacími prácami sa začalo 24. mája, kedy bolo stavenisko odovzdané realizátorovi prác. Ten sa hneď od začiatku musel popasovať s nepriaznivým počasím, ktoré stavebné práce mierne spomalilo. „Veríme, že ďalšie dni už budú krajšie a stavbári budú môcť pokračovať v tom harmonograme, aký bol stanovený. Ak však budú daždivé dni pokračovať je možné, že dôjde k časovému sklzu,“ uviedla ešte na začiatku stavebných prác hovorkyňa banskobystrického magistrátu Monika Pastuchová.

Jej predpoklady sa našťastie nepotvrdili, práve naopak, ulicu odovzdali do užívania týždeň pred plánovaným dokončením. „Nasadili sme viac pracovníkov a aj vďaka spolupráci s obyvateľmi tejto ulice sa skrátil dohodnutý termín na jej odovzdanie,“ povedal realizátor stavby Vladimír Šperka. Oprava komunikácie spôsobovala stavbárom viacero problémov. Okrem rozmočenej a blatistej cesty najmä v mesiaci jún, sa museli pracovníci popasovať aj s odvádzaním dažďovej vody. „Táto vozovka nemá kanalizáciu na odvedenie dažďovej vody. Všetky detaily sme teda museli prispôsobovať tak, aby bola komunikácia funkčná,“ dodáva na záver Šperka.

moo

Ulica Odbojárov je konečne hotová
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM