Jakub Forgács Správy

Ukážky študentských robotov aj simulované súdne pojednávanie... Pozrite, čo sa to dialo na bystrickej univerzite

Ak si myslíte, že vysokoškolské štúdium je len o sedení v prednáškových miestnostiach a nasávaní teórie, ste na omyle. Presvedčiť sa o tom mohli nedávno mnohí aj na vlastnej koži, priamo na banskobystrickej Univerzite Mateja Bela.

Ilustračný obrázok k článku Ukážky študentských robotov aj simulované súdne pojednávanie... Pozrite, čo sa to dialo na bystrickej univerzite
Zdroj: TASR

Uchádzači o štúdium na Univerzite Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici sa mali v piatok možnosť zúčastniť Dňa otvorených dverí. UMB pre nich pripravila kompletné informácie o ponuke a možnostiach štúdia na svojich šiestich fakultách a dozvedeli sa tiež podrobné informácie o prijímacích skúškach na rok 2016/2017.

„V rámci Dňa otvorených dverí sa návštevníci oboznámili aj o možnostiach štúdia v zahraničí. Pripravili sme pre nich ukážky výučby na jednotlivých fakultách,“ konštatovala Zuzana Ševčíková, referentka marketingovej komunikácie UMB.

Návštevníci UMB mali možnosť spoznať rôzne spôsoby výučby, ako napríklad prácu tlmočníka v tlmočníckej kabíne, videli ukážky študentských robotov, otvorený výtvarný ateliér, absolvovali prehliadku pojednávacej miestnosti na simulované súdne pojednávanie alebo prehliadku samovzdelávacieho centra. Na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov na nich čakala prezentácia Centra krízového riadenia a počítačových simulácií.

Podľa Ševčíkovej v diskusii so súčasnými študentmi sa záujemcovia o štúdium dozvedeli viac o študentskom živote na škole a tiež o skúsenostiach zo zahraničných pobytov. Kto z nich mal záujem, mohol v sobotu na Fakulte prírodných vied absolvovať prednášku pod názvom Extrémna jadrová fyzika na UMB.

Čítajte tiež:

Akademici z niekoľkých krajín otvorili pálčivé témy: Na pôde UMB hovorili o migrantoch aj kybernetickej bezpečnosti

Študenti budú v Bystrici analyzovať údaje z Cernu: Spoja sa s vedcami aj rovesníkmi z Milána či Londýna

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM