Jakub Forgács Rôzne

Úchvatné zábery z centra mesta: Bystričania spoločne vypustili tisícky bublín FOTO

To je krása! Centrum nášho mesta na pár chvíľ patrilo malým i veľkým bublifukárom. Na námestie sa vybrali stovky Bystričanov, dokonca aj talianski či nemeckí turisti, aby si užili radosť z lietajúcich bublín. Pozrite, ako to tam vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku Úchvatné zábery z centra mesta: Bystričania spoločne vypustili tisícky bublín FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Námestie SNP v Banskej Bystrici zaplavili bubliny, od malých aj veľkých bublinárov. Počas 2. ročníka medzinárodného podujatia Bubble Day vytvorili Bystričania v utorok podvečer na námestí jedinečnú atmosféru, ktorá spájala ľudí a oživovala spomienky na detstvo.

Veľkou atrakciou Máša a Medveď

"Deň bublín prekonal akékoľvek naše očakávania. Ľudia nám už doobeda posielali fotografie ako doma trénujú fúkanie bublín. Na námestie prichádzali už od tretej hodiny. Hromadné vypúšťanie bublín sme spustili spolu s viceprimátorom Banskej Bystrice pánom Gajdošíkom krátko po štvrtej hodine. V tom okamihu ľuďom naskočil úsmev na tvári, ktorý im nezmizol počas celého podujatia,“ približuje atmosféru na námestí Jaroslav Dodok, koordinátor Bubble Day 2015.

Myšlienkou Dňa bublín je aspoň na chvíľu vytrhnúť ľudí z každodenného stresu a ukázať im čaro bublín. Deti milujú ich praskanie, dospelí sa vďaka nim dokážu vrátiť späť do detstva. Spojiť ľudí na jednom mieste a len tak sa tešiť z lietajúcich bublín je to, čo sa nepodarí každý deň.

"Preto sme radi, že sa nám podarilo priniesť do ulíc úsmev a radosť k ľuďom. Bez predsudkov a bez hraníc,“ pripomína spoluorganizátorka Bubble Day, Silvia Žabková. Svojou účasťou k podujatiu prispela aj SPOSA – Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom.

Program oživili aj dvaja študenti konzervatória, ktorí zahrali a zaspievali známe pesničky. Vytvoriť sa podarilo aj niekoľko veľkých bublín, ktoré lietali nad hlavami účastníkov. Súčasťou Dňa bublín bola aj súťaž o najkreatívnejší bublifuk. Porotcovia mali z čoho vyberať, od pískajúceho bublifuku, cez dáždníkový či zmrzlinový bublifuk. Veľkou atrakciou pre tých najmenších bola aj rozprávková dvojica Máša a Medveď, ktorá nechýbala takmer na žiadnej fotografii.

Prišlo viac ako 350 ľudí

Podľa slov organizátorov sa bublinkovej akcie zúčastnilo viac ako 350 Bystričanov a okoloidúcich. Na Bubble Day 2015 sa prišli pozrieť aj zvedavci zo Zvolena a Bratislavy či turisti z Talianska a Nemecka. "Už som na druhom ročníku tohto podujatia. Bublinky sú pre mňa dúhová rozprávka, ktorá lieta celý rok. Takto krásne pripomínate dospelým, že život je ľahučký a dúhový,“ reagovala účastníčka podujatia v reakciách na tabuli odkazov.

"Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí dnes podporili Bubble Day 2015 a pomohli nám vytvoriť jedinečnú atmosféru. Už teraz uvažujeme o tom, že sa pustíme do príprav ďalšieho ročníka. Preto oceníme, keď nám ľudia posunú svoje nápady a taktiež sa potešíme aj novým dobrovoľníkom. Na november okrem iného pripravujeme aj jedno nové prekvapenie,“ prezradil Dodok.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako to vyzeralo na podujatí Bubble Day 2015 v Banskej Bystrici!

Foto: organizátori Bubble Day 2015 a účastníci akcie

FOTO: Nad bystrickým námestím lietali bubliny
32
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM