Jakub Forgács Rôzne Správy

Úchvatné divadlo nad nočnou Bystricou. Vrcholky kopcov rozžiaria signálne ohne

Pohľad, aký sa nenaskytne len tak hocikedy! Už o pár dní sa dočkáme akcie, ktorá ohňom spojí prírodu a ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Úchvatné divadlo nad nočnou Bystricou. Vrcholky kopcov rozžiaria signálne ohne
42
Galéria
Foto: Matej Dorotovič

Po roku sa opäť dočkáme jedinečného podujatia Keltský telegraf. Na viacerých stanovištiach nad Bystricou, ale aj v blízkom okolí, sa už v sobotu 25. marca 2017 večer opäť rozhoria signálne ohne.

Ako pre spravodajský portál Bystrica 24 uviedol organizátor podujatia, potvrdené je už stanovište Baláže, pridáva sa OZ Libetha na Čelienci pod Hrbom, Podkonice, ranč Železná Breznica a dokonca aj Vartovka v Krupine.

„Nemáme ešte potvrdené všetky stanovištia, nakoľko si to tento rok majú organizačne zabezpečiť samostatne,“ vysvetlil organizátor, ktorého hlavné stanovište je na kopci Stráža nad Nemcami. Spomenul tiež stanovište lúka nad Sásovou pod cestou.

Hlavné stanovište aj tento rok ožije naplno. „V programe, ktorý sa začína už o 15:30, sa predstavia aj Pablo Gajdoš a Adam Mičinec z hudobnej skupiny Sunity. Atmosféru zapaľovania vatry o 19:30 určite oživí svojím vystúpením folklórna skupina Javory a liesky z Badína,“ povedal organizátor so slovami, že pripravené sú ukážky starých remesiel, jazdenie na koňoch, historická lukostreľba, bubnovačka, dobré jedlo, ochutnávka keltskej kormy a mnoho ďalších aktivít.

Pozrite si v priloženej fotogalérii, ako vyzeralo unikátne podujatie Keltský telegraf vlani!

Úchvatný pohľad nad Bystricou: Na kopcoch zažiarili vatry
42
Galéria
Foto: Lucia Klinerová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM