Monika Obrtalová Rôzne

Turistov by chceli v regióne zdržať najmenej na tri dni

Vytvoriť z regiónu Zvolenskej kotliny, respektíve Stredného Slovenska rozpoznateľnú destináciu cestovného ruchu s konkurencieschopnou ponukou vychádzajúcou z daností regiónu a so sieťou funkčných partnerstiev samospráv a podnikateľských subjektov je

Ako predstavitelia zakladajúcich členov informovali na dnešnej tlačovej besede, organizácia má koordinovať rozvoj cestovného ruchu na svojom území a získavať finančné zdroje z fondov, grantov a tiež od štátu na základe zákona o podpore cestovného ruchu. Podľa banskobystrického primátora Petra Gogolu by táto organizácia mala fungovať na základe synergického efektu ako silný nástroj na budovanie cestovného ruchu v regióne.

[blockquote]Má byť „marketingovým dáždnikom“, ktorý zastreší všetky aktivity v cestovnom ruchu v regióne. „Je toho pred nami veľa, začíname od nuly tvoriť marketing, vytvoríme strategický plán, marketingové smerovanie a produktové balíčky. Tie by mali byť zamerané na troj-, sedem-, ale aj 21-dňové pobyty,“ povedala vedúca oddelenia cestovného ruchu na banskobystrickom magistráte Miroslava Jančová s tým, že v prípade 21-dňových pobytoch vidí potenciál v kúpeľných hosťoch z Ruska či arabských krajín. [/blockquote] Medzi konkrétne ciele organizácie patrí zvýšenie návštevnosti územia a počtu prenocovaní, ktorý chcú v priebehu roka zvýšiť minimálne o päť percent. Za vlaňajšok evidujú v Banskej Bystrici, Zvolene a Sliači spolu vyše 322 036 prenocovaní turistov. „Naša oblasť je teraz tranzitným miestom. Návštevník väčšinou len prejde naším územím, neprenocuje tu a nezanecháva tu finančné prostriedky. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli budovať produktové balíčky. Máme tu množstvo kúpeľov aj ďalších atrakcií, ktoré umožňujú, aby tu turista strávil aj 21 dní,“ dodala Jančová.

Organizácia je otvorená pre ďalších členov. Jej poverený výkonný riaditeľ Norbert Longauer uviedol, že pracovné rokovania rozbehli najprv s poskytovateľmi ubytovania. Paušálny jednorazový vstupný poplatok je 500 eur, členské je diferencovaná podľa typu aktivít v cestovnom ruchu. Obecné samosprávy budú platiť členský príspevok 50 centov na každého svojho obyvateľa ročne.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM