Jakub Forgács Rôzne

Túlanie sa ulicami nášho mesta... Zisťovali sme, ktoré miesta v Bystrici si zamiloval chodec Tóth

Mesto pod Urpínom si získava domácich obyvateľov, ale aj turistov. Obľúbené miesta v Bystrici a jej okolí majú aj známe osobnosti. V našom seriáli o miestach, kde radi trávia svoj voľný čas známe tváre mesta, sme vyspovedali aj úspešného bystrického chodca Mateja Tótha.

Ilustračný obrázok k článku Túlanie sa ulicami nášho mesta... Zisťovali sme, ktoré miesta v Bystrici si zamiloval chodec Tóth
Zdroj: Webnoviny.sk

Najlepší slovenský chodec Matej Tóthmu, ktorému aktuálne patrí aj postavenie svetovej rankingovej jednotky, nám prezradil svoje najobľúbenejšie zákutia v okolí mesta, ktoré v rámci svojich voľnočasových aktivít navštevuje. Čo teda robí najradšej?

Ktoré miesta v Bystrici obľubujete najviac a prečo?

Bystrica je krásne mesto, takže veľa miest má svoje čaro. Kvôli prírode a úžasnému výhľadu sa veľmi dobre cítim doma na Suchom vrchu. Každé ráno mi pohľad z okna dáva neskutočnú energiu. Bystricu mám ako na dlani. Nádherné mesto a majestátnu prírodu.

Ako a kde v meste a blízkom okolí zvyknete najradšej tráviť svoj voľný čas?

Momentálne najradšej relaxujeme v okolí nášej bytovky na “Sucháči". Je tu príjemné prostredie, takmer ako na vidieku. Spravíme pár krokov a sme v lese, v prírode, deti môžu vybehnúť von z baráku a nemám obavy, že by sa im neičo zlé stalo. V zime pravidelne lyžujeme na Králikoch, v lete chodíme na koníky na farmu na Suchom vrchu. Samozrejme, svoje čaro má aj Námestie SNP s neodmysliteľnou zmrzlinou.

Čím si vás získala Banská Bystrica a prečo máte rád toto mesto?

Na Bystrici je úžasné to, že na relativne malom území máte pokope všetko. Od historického centra mesta, moderných obchodov, cez príjmené sídliská, až po prekrásnu prírodu. Toto všetko máme na skok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM