Marcel Mojžiš Krimi

Trojnásobná vražda: Bývalý šéf zastrelil súčasné vedenie firmy

Pravdepodobne nedoriešené finančné požiadavky boli príčinou dnešnej streľby v kancelárii zvolenskej firmy TC Trade. Bývalý konateľ tam dnes ráno usmrtil troch súčasných konateľov.

Ako na brífingu krátko po udalosti uviedol krajský riaditeľ Policajného zboru v B. Bystrici Marián Slobodník, páchateľom tohto trestného činu je Ivan H. (nar. 1956), ktorý prišiel do firmy. Došlo k slovnej hádke medzi ním a troma osobami a následne aj k streľbe.

„Páchateľ vystrelil do tiel poškodených väčšie množstvo striel. Na následky týchto striel všetci traja skonali,“ uviedol Slobodník s tým, že nikto iný nebol zranený.

Obeťami sú 62-ročný muž, jeho 36-ročný syn, obaja zo Zvolena, a ďalší 45-ročný muž z B. Bystrice. Udalosť na číslo 112 oznámila svedkyňa, manželka najmladšej obete, ktorá bola v tom čase vo vedľajšej kancelárii.

„Hliadka, ktorá prišla na miesto prvá, páchateľa zadržala,“uviedol Slobodník. Pri zatýkaní nekládol odpor.

Polícia na mieste zaistila aj zbraň, z ktorej sa strieľalo. Páchateľ ju mal od januára tohto roku v legálnej držbe.

Ivan H. bol desať rokov, až do februára 2012, konateľom tejto spoločnosti. „V tejto chvíli prebiehajú na mieste procesné úkony. Vzhľadom k tomu, že ide o čerstvý prípad, bližšie informácie poskytneme, až keď to situácia dovolí“, potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Jana Vrbická.

„Keďže sa jedná o obzvlášť závažný zločin vraždy podozrivému za tento skutok hrozí trest odňatia slobody od 20 do 25 rokov alebo doživotie“, doplnila Vrbická.

foto : SITA/Ľudovít Vaniher

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM