Jakub Forgács Hokej

Trojkráľové pohronské derby vo Zvolene: Pod Pustým hradom jasný triumf baranov

Odvekí rivali opäť skrížili hokejky. Na zvolenskom zimáku proti sebe vykorčuľovali tabuľkoví susedia, priebežne tretí Zvolen a štvrtá Banská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku Trojkráľové pohronské derby vo Zvolene: Pod Pustým hradom jasný triumf baranov
Zdroj: TASR

Pred najväčšou návštevou v tejto sezóne nastúpili domáci v retro dresoch. Prvé štyri minúty sa hralo len pred banskobystrickou bránkou. Klhůfek mal šancu, ale bol atakovaný. Nariadené trestné strieľanie však nepremenil. Po Ďatelinkovej strele v 5. minúte Baroš prvýkrát zasahoval. V 6. minúte nastala kanonáda na Bacashihuaovu bránku, ale gól nepadol. V 9. minúte Matouškova prudká strela skončila ponad bránkou. Demitersovu strelu v 10. minúte vychytal súperov brankár do lapačky. Po zlej rozohrávke domácich sa k puku dostali hostia a Kytnár svojou strelou ich dostal do vedenia. Vzápätí nechali domáci osamoteného Handzuša, ale ten nastrelil len betóny Baroša.

Zvolen v druhej tretine ubral z aktivity, naopak hostia sa častejšie objavovali pred zvolenskou bránkou. V 28. minúte Rosandičovu prihrávku na Gašpara si vrazil do siete Demiters. O minútu Pulišovu strelu brankár vyrazil a aj s Klimovou strelou si brankár hostí poradil. V 36. minúte Škvaridlo zahodil veľkú šancu a o minútu sa nepresadil ani Obrdžálek. V 39. minúte sa strelecky presadil Tománek a Matoušek ešte nastrelil brvno Barošovej bránky.

V 43. minúte v oslabení sa dostal pred súperovu bránku Zuzin, ale ani na dvakrát brankára neprekonal. Štvrtý gól Basta padol po prečíslaní, tak ako aj predchádzajce tri góly. V 53. minúte našiel Brabenec dobre postaveného Bagina, ale ten ani nevystrelil na bránku. V 55. minúte Semorádova strela prepadla hosťujúcemu brankárovi do siete. Hostia víťazstvom dali pekný darček trénerovi Zedníkovi v 40. narodeninám.

Hlasy po zápase

Josef Turek, tréner Zvolena: „Zápas sme začali dobre, dostali sme Bystricu pod tlak, ale šance sme nevyužili. Potom sa hra začala zrovnávať, dostali sme gól. Ten druhý gól bol zlomový, dostal nás do kolien. Bystrica bola v druhej tretine lepším tímom. Zredukovali sme zostavu, ani to nám nepomohlo. Narazili sme na skutočne silného súpera, ktorý hral disciplinovane. Gratulujem hosťom k víťazstvu."

Richard Zedník, asistent trénera Banskej Bystrice: „Vedeli sme ako dopadol posledný zápas v Bystrici, dobre sme sa na Zvolen pripravili. Zápas bol vyrovnaný, prvých sedem minút sme boli zakríknutí, ale po prvom góle sme začali hrať našu hru. Nepúšťali Zvolen k ich hre a dodržiavali sme veci, čo sme chceli. Sme radi, že odchádzame s troma bodmi, lebo zo Zvolena sa troma bodmi odchádza ťažko. Chcem sa poďakovať hráčom, že hrali obetavo a že hrali to, čo sme od nich chceli."

HKM Zvolen – HC'05 iClinic Banská Bystrica 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

  • Góly: 55. Semorád (Puliš, Brabenec) – 15. Kytnár (Matoušek, Rosandič), 28. Rosandič (Jaborník), 39. Tománek (Majdan), 43. Bast (Šmach, Tománek)
  • Rozhodovali: J. Konc, Lokšík – Junek, P. Šefčík
  • Vylúčení: 1:1
  • Presilovky: 0:0
  • Oslabenia: 0:0
  • 2896 divákov

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM