Monika Obrtalová Rôzne

Tri súbežné výstavy v Banskej Bystrici

Až 70 vystavovateľov predstavuje a ponúka svoje produkty na 12. ročníku prezentačno-predajnej záhradníckej výstavy Kvetena, ktorú dnes otvorili v Banskej Bystrici.

V areáli Pamätníka SNP a v Múzeu SNP sa spolu s ňou koná aj 4. prezentačno-predajná výstava Vinária a premiérový ročník výstavy včelárstva a včelích produktov nazvaná Včely. Výstavy, na ktoré prišlo spolu takmer 100 vystavovateľov, potrvajú do soboty 1. mája.

„Vystavovatelia pripravili 102 expozícií. Najbohatší sortiment ponúka Kvetena. Návštevníci si môžu vybrať z ponúk letničiek, trvaliek či izbových kvetov, okrasných drevín a ovocných stromčekov. Tiež z črepníkov, záhradného nábytku, drobnej architektúry do záhrad a z ďalšej ponuky,“ povedal o výstave Juraj Mesík, riaditeľ banskobystrickej agentúry Menn, ktorá výstavy pripravila.

Súčasťou výstav je aj čajovňa Čarovňa, v ktorej ponúkajú ochutnávku a predaj čerstvých čajov z produkcie záhrad z indického Darjeelingu. Tiež tvorivá dielňa nazvaná takisto Čarovňa, v ktorej odborníci predvádzajú ukážky ako pracovať s bambusom, materiálom z neho, ale takisto poradia ako ho pestovať. Spestrením programu sú už tradičné vystúpenia tanečníc zo skupiny orientálnych brušných tancov Alishaba z Banskej Bystrice.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM