Jakub Forgács Hokej

Trénerovi Oremusovi sa nepozdáva počet legionárov. HLASUJTE: Malo by ich hrať menej?

Zvolenčania prehrali finálovú sériu s HC Košice 1:4 na zápasy a z košického ľadu odchádzali smutní po prehre 0:3 v poslednom stretnutí.

Ilustračný obrázok k článku Trénerovi Oremusovi sa nepozdáva počet legionárov. HLASUJTE: Malo by ich hrať menej?
Zdroj: TASR/František Iván

Tretia medailová sezóna po sebe znamená pre hokejistov HKM Zvolen potvrdenie pozície jedného z najúspešnejších slovenských klubov. Pod vedením Petra Oremusa sa druhýkrát v priebehu uplynulých troch rokov dostali do finále sezóny, ktorá bola podľa útočníka Petra Zuzina mimoriadne vyrovnaná. Kormidelník strieborného tímu pripomenul svoj dávnejší postoj, že by v súťaži privítal nižší počet legionárov.

Odkaz Chovanovi

Zvolenčania prehrali finálovú sériu s HC Košice 1:4 na zápasy a z košického ľadu odchádzali smutní po prehre 0:3 v poslednom stretnutí. Hodnotu strieborných medailí si však uvedomovali už krátko po zápase a skúsený útočník Peter Zuzin pripomenul, že cenný kov je vždy úspech. „Za uplynulé tri roky sme získali zlato, bronz a striebro. Treba si vážiť každú medailu, ja si cením aj vlaňajší bronz,“ priznal Zuzin, ktorý po triumfoch v rokoch 2013 a 2021 prvýkrát prehral finále slovenskej extraligy. „Prehrať vo finále je vždy smutné, ale život ide ďalej. Musíme sa pozerať dopredu, do ďalšej sezóny. Teraz sme smutní, ale život ani hokej sa nekončia.“

Zuzin sa so striebornou medailou na krku prizeral, ako jeho dlhoročný spoluhráč zo Zvolena Michal Chovan doviedol košický tím v pozícii kapitána k vytúženému titulu. „Môžem mu iba zagratulovať. V Košiciach bol štvrtú sezónu, niečo tam budoval k tomu, aby mohol dvihnúť pohár nad hlavu v košickom drese. Som za neho rád, že sa mu to podarilo, môžem mu len gratulovať,“ uviedol Zuzin.

Viac o tom, čo si o počte legionárov myslí tréner Peter Oremus, nájdete na nasledujúcej strane.

Mal by byť v súťaži nižší počet legionárov?

Áno 46.8%
Nie 26%

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM