Jakub Forgács Hokej

Tréner s hráčmi prehovorili: Takéto sú nálady v kádri baranov pred semifinálovou sériou

Banskobystrických hokejistov čakajú náročné boje play off o postup do finále. Stretnú sa v nich, tak ako minulý rok, s Nitrou. Ako vidia svoje šance?

Ilustračný obrázok k článku Tréner s hráčmi prehovorili: Takéto sú nálady v kádri baranov pred semifinálovou sériou
Zdroj: TASR

Bojovné decibely z banskobystrického hokejového tábora napovedajú, že sa „barani“ zbavili svojho rúna a odeli do hrošej kože. Vraj znesie viac a takýto pancier pred semifinálovou sériou play off hokejovej extraligy s Nitrou si treba nevyhnutne nasadiť, sadne ako uliaty.

Repríza vlaňajška

Štartovaciu čiaru si vymaľovali v „povinných jazdách“ obe mužstvá vo štvrťfinále rovnakú, so zhodným pomerom zápasovej série 4:1. Dovolila im oddýchnuť, zregenerovať, aj si zatrénovať a vyskúšať o čosi iný herný systém. Umelecký a technický dojem sa viac prikláňa na stranu mužstva spod Zobora. Banskobystričania však nelenili, v krátkej príprave vytiahli olejničky, premastili si škrípajúce pánty, aby sa vyhli nežiadúcim piruetám. Po rozhodujúcom piatom zápase doma s Trenčínom sa dušovali, aj keď ho vyhrali, že takto nie, proti Nitre treba pritlačiť a hrať úplne inak.

Tréner Miroslav Chudý stihol v krátkom čase káder po aférach legionárov konsolidovať a prehlásil s pokojom, že sa na sériu všetci tešia bez rušivých momentov. „Zopakujeme si ju z vlaňajška, očakávame, že bude nesmierne ťažká. Nitrania sa ukázali v dobrom svetle s Martinom, najmä smerom dopredu, presadili sa strelecky. Bude to opäť ten typický nitriansky ofenzívny hokej, my sme odhodlaní nepredať kožu lacno, súperovi nemienime nič uľahčiť,“ povedal.

Výhoda domáceho prostredia nemusí byť vždy ozajstná výhoda a myslí si to aj kouč „baranov“. „Relatívne sa môže prejaviť neskôr. Prvý zápas býva vždy najťažší, aj my s Trenčínom sme sa o tom presvedčili. Doma ste viac pod tlakom, my sa poskúsime hneď zabrať, matematika nepustí, v Nitre treba vyhrať minimálne jeden zápas,“ pokračoval s tým, že sa ukáže neskôr, akú rolu zohrá domáce prostredie, či pomôže, alebo naopak.

Mikrosúboj legiend

Mikrosúboj legiend Handzuš – Stümpel pridáva na adrenalíne. „Ťahajú mužstvo, dávajú hre myšlienku, sú džentlmeni na ľade,“ vystrúhal pred nimi poklonu tréner Chudý. „Aj diváci to tak cítia a venujú im väčšiu pozornosť. Vo férových súbojoch vždy naplno vynikne ich genialita.“

Kapitána Michala Hudeca by vzhľadom na jeho obrovské skúsenosti nemalo už čo prekvapiť. „Mal by to byť dobrý hokej, my máme Nitre čo vracať z minulého roku. Aj pre mňa je to výzva, pretože som vlani semifinále nedohral. Obe mužstvá začnú asi zozadu a budú čakať, ako sa prvý zápas vyvinie. Po dosť dlhej prestávke bude asi opatrnosť namieste,“ spomenul kapitán s tým, že už zažil viacero sedemzápasových sérii a v nich sa mužstvá väčšinou zviažu zodpovednosťou, hostia hrajú uvoľnenejšie. Semifinále s veľkou rivalitou hráčov obrovsky inšpiruje a diváci sa podľa neho môžu tešiť na silné zážitky.

Zostava mužstva opäť zo seba vyžaruje tak dôležitý tmel a sebadôvera narástla. „V našom treťom semifinálovom pokuse by som chcel v Banskej Bystrici pokročiť ďalej,“ zbilancoval si svoju misiu pod Urpínom Michal Hudec, podľa ktorého máme viac skúsenejších hráčov ako pred rokom, a to je v úvahách na finále veľká opora. Ako podotkol, všetci by chceli ísť ďalej, bronzové medaily sú síce pekné, ale už stačili. „Ja som mal šťastie dobyť so Slovanom najvyššiu métu, verím, že sa jej dočkám aj v Banskej Bystrici,“ načrtol so slovami, že v jeho prvom semifinále sa pred štyrmi rokmi nazbierala vysoká hráčska kvalita, zažili v ňom eufóriu a aj smolu, že ďalej nepostúpili. Minulosť je však za nami, teraz sa treba sústrediť na ďalšiu výzvu.

Na Michala Handzuša sa naložil poriadny náklad. Ústredná postava tímu už dávno zvládla všetky poučky, ktoré sa s play off spájajú. „Sme tam, kde sme chceli byť a teraz záleží na tom, ako sa popasujeme ďalej. Ak chceme vyhrať sériu, musíme byť úspešní aj vonku. Domáce prostredie sme si sami prehrali, teraz sa musíme naladiť inak. Obe mužsvá majú veľa ofenzívnych hráčov, no ak niekto zanedbá defenzívu, tak na to doplatí,“ upresnil jednu z najdôležitejších poučiek.

Čítajte tiež:

Barani s Nitrou skrížia hokejky v play off po 3-krát: Vzájomná bilancia zápasov!

Banská Bystrica v semifinále schytala Nitru: Preštudujte si rozpis zápasov

Koľko zacvakáme za ďalšie hokejové boje? Zverejnili ceny vstupného na semifinále play off

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM