Jakub Forgács Hokej

Tréner Országh po zápase v Martine: Prvé dve tretiny sme hrali slabo a vlažne

Barani v Martine nezačali najlepšie, keď už v piatej minúte inkasovali. Navyše hrali nedisciplinovane, čo sa odzrkadlilo aj na počte vylúčení. Podľa slov trénera sme podali iba polovičný výkon v porovnaní s nedeľňajším domácim vystúpením proti Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Országh po zápase v Martine: Prvé dve tretiny sme hrali slabo a vlažne
Zdroj: Webnoviny.sk

Začali sme veľmi vlažne

Otvárací gól zápasu strelil v 5. min Galamboš, ktorý po prečíslení trafil z medzikružia do hornej časti hosťujúcej bránky. „Barani“ chceli o niekoľko sekúnd neskôr kontrovať, ale White neprepasíroval puk cez Čechove betóny.

V 7. min hrala Banská Bystrica svoju presilovku tak zle, že v nej mohol oslabený Martin vyrovnať, ale Markovič zoči-voči Kalembovi trafil iba do vyrážačky a onedlho ešte stále v oslabení domácich mieril ten istý hráč do ramena gólmana hostí. V 10. a 17. min aktívny White si znova vylámal zuby na Čechovi. Na opačnej strane sa neujali strely Cígera, Ďatelinku, Važana a Markoviča.

Vedenie sme dlho neustrážili

Jednogólový náskok „kosačiek“ vydržal do 26. min. Vtedy hrali hostia presilovku 5 proti 3 a obranca Bambúch zblízka v pozícii falošného útočníka vyrovnal, pričom akcii predchádzalo zlé Galambošovo vyhodenie puku. O 69 sekúnd neskôr tentoraz v početnej výhode Banskej Bystrice o jedného hráča poslal hostí do vedenia Handlovský, ktorý z uhla strelou do vinkľa prekvapil Čecha – 1:2.

Potom Martinčania hľadali svoju tvár. V 34. min prišlo vyrovnanie zásluhou Rožníka, ktorý z bezprostrednej blízkosti poslal puk za Kalembov chrbát. O dve minúty neskôr mal veľkú šancu Lunter, ale Čech zachránil svoj tím od pohromy rybičkou. V druhej tretine padol ešte jeden gól. V 38. min Pokrivčák tesne pred Kalembom zmenil smer Pernišovej strely a bolo 3:2.

Odvolanie Kalembu nepomohlo

Na začiatku tretej tretiny Martin kontroloval vývoj zápasu. Banskobystričania sa s daným stavom nechceli zmieriť, ich fauly boli vodou na domáci mlyn. V 49. min mali Martinčania výhodu presilovky 5 proti 3, ale trvala iba 16 sekúnd a gól nepadol.

Hostia neboli ďaleko od vyrovnania v 52. min, ale Rosandičov úmysel prekazil Čech. Štyridsaťpäť sekúnd pred treťou sirénou odišiel na striedačku „baranov“ brankár Kalemba, ale hostia svoju power-play nezvládli a Markovič 27 sekúnd pred koncom spečatil víťazstvo Martina 4:2.

Hlasy po zápase

Daniel Babka (tréner Martina): „V prvej tretine sme sa ujali vedenia, o ktoré sme potom v druhej časti prišli, keď sme dvakrát inkasovali v početnej nevýhode. Samozrejme, že po týchto dvoch zlepených úderoch mužstvo trochu psychicky kleslo na duchu, bolo treba pozdvihnúť jeho morálku a tak som si zobral time-out. Zabralo to a dokázali sme otočiť vývoj stretnutia. Počas tretej tretiny silnel tlak súpera, ale odolali sme mu a záverečnej power-play sme pridali ešte jeden gól.“

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Prvé dve tretiny sme hrali slabo a vlažne. V tretej časti sme zlepšili pohyb, ale mali sme veľa vylúčených hráčov. Celkovo sme podali iba polovičný výkon v porovnaní s nedeľňajším domácim vystúpením proti Nitre. Nechápem to, ale asi je to v hlavách hráčov. Asi si myslia, že všetko príde samo, ale tak to rozhodne nie je. S niektorými, ktorí hrali iba podpriemerne, sa musíme porozprávať.“

MHC Mountfield Martin – HC‘05 Banská Bystrica 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

  • Góly: 5. Galamboš (Themár, A. Novotný), 34. Rožník (L. Klíma, Pokrivčák), 38. Pokrivčák (J. Perniš), 60. Markovič (Važan, Galamboš) – 26. Bambúch (M. Hudec), 27. Handlovský (White, Bambúch)
  • Vylúčení: 4:7 na 2 min, navyše: 45. Macík (B. Bystrica) 10 min za napadnutie hlavy a krku
  • Presilovky: 0:2
  • Oslabenia: 0:0
  • Rozhodovali: D. Konc – Bednár, Sčensný
  • 1500 divákov
  • Zostava Martina: J. Čech – I. Ďatelinka, Fillo, A. Novotný, J. Perniš, Pacalaj, Brcko – Markovič, Galamboš, Važan – Themár, Beran, Fujerík – Rožník, Pokrivčák, L. Klíma – Šugár, Dírer, J. Cíger
  • Zostava Banskej Bystrice: Kalemba – Bambúch, Macháček, Meland, Styk, Devečka, Zošiak, od 41. Rosandič – R. Macík, M. Hudec, Kadura – Matúš Chovan, Zigo, Lunter – Kafka, White, Handlovský – Dolník, Heizer, D. Hegyi

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM