Jakub Forgács Futbal

Tréner Dukly Norbert Hrnčár: V ťažkom zápase s nepríjemným súperom sa tešíme z víťazstva

V sobotu sa v Banskej Bystrici odohral duel Dukly s Myjavou. Ako priznali obaja tréneri, zápas bol o prvom góle. V tomto prípade mali viac športového šťastia práve naši, ktorí súpera zdolali najtesnejším výsledkom 1:0.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Dukly Norbert Hrnčár: V ťažkom zápase s nepríjemným súperom sa tešíme z víťazstva
Zdroj: Webnoviny.sk

Prvá polovica úvodného dejstva bola v réžii domácich

Myjavčania si na začiatku vymenili strany, aby ich brankárovi nesvietilo do očí slnko, ale Duklu to od útočného snaženia neodradilo. Prvá polovica úvodného dejstva bola v réžii domácich, ktorí si utvárali jednu šancu za druhou. Po centri Považanca prekopol bránku v päťke Nosko a Chrienov ľahký teč gólman Solnička vystihol. Myjavčania pohrozili v 12. min po Kosíkovej hlavičke, brankár Boroš mal s loptou menšie problémy. V 25. min po aktivite Chriena to skúšal z otočky Jurčo a aj hosťujúci brankár si nebol dvakrát istý v zákroku.

Kopaničiari až potom vyrovnali hru a v 29. min predviedol pekný slalom do šestnástky Kukoľ, ale v koncovke neprehodil gólmana Dukly. Azda najväčšia šanca prišla v 37. min po centri domáceho Slančíka do pokutového územia, kde loptu hlavičkoval myjavský hráč a takmer prekonal vlastného brankára.

Geniálny center na Vajdu nám zabezpečil víťazstvo

Po prestávke si niektorí diváci zakričali gól, ktorý strelil v 49. min Slančík po úniku a centri Jurča z pravej strany, ale banskobystrický útočník skóroval z ofsajdu a o dve minúty neskôr z rohu šestnástky nemieril presne. Hrozili aj hostia, v dobrej šanci sa ocitol vo veľkom vápne Kosík, ale loptu poslal vedľa žrde. Bystričania viac útočili, po prieniku Slančíka a jeho prihrávke na Jurča súper ratoval čistú šancu, ale hneď aj pohrozil.

V 62. min sa uvoľnil Pekár na pravej strane a z rohu šestnástky pálil do žrde. V 66. min Ľupták z vlastnej polovice poslal loptu na Jurča za obranu Myjavy, ale domáci útočník z mierneho uhla nenašiel recept na Solničku. O pár minút si títo dvaja spoluprácu zopakovali, tentoraz už bližšie k šestnástke, keď Jurčo neuspel pri ľavej žrdi bránky súpera. Futbalistom spod Urpína to vyšlo až v 74. min, Považanec vyslal z ľavej strany geniálny center do päťky na vzdialenejšiu žrď, kde Vajda pohodlne skóroval – 1:0.

Zverenci trénera Hudeca v závere vrhli sily do útoku, spoza šestnástky to skúšal Šulek, no Boroš bol pozorný. Neskôr vystrelil striedajúci Bruško, ale zadáci Dukly loptu odvrátili na roh. Banskobystričania napokon taktickou hrou v posledných okamihoch zápasu ubránili tesné víťazstvo nad dovtedy druhým celkom súťaže.

Hlasy po zápase

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): „Zápas bol o prvom góle. Dali sme ho my a asi aj preto sme zaslúžene zvíťazili. Veľa situácii sme nezvládli, keď sme išli do prečíslenia a v šestnástke sme boli nepresní. Chýbala nám finálna prihrávka, po ktorej by sme už mohli loptu zasunúť do bránky. Boli tam také štyri situácie, keď sme to mohli dotiahnuť. V ťažkom zápase s nepríjemným súperom sa tešíme z víťazstva.“

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): „Typický zápas o jednom góle. My sme dreli, dreli, ale domáci možno o ten krok urobili navyše. Bolo to o tom, kto dá prvý gól, ten vyhrá. Terén bol náročný a zlý, mali sme viackrát čistú loptu a zrazu dostala šmyk. Hráči sa sťažovali, nevedeli čo si majú obuť. Jedno je však isté, niečo nám chýba v hre, nejaký drajv. Nezvyknem hovoriť o rozhodcoch, ale Valášek píska zápasy proti nám, hoci neovplyvnil v Bystrici výsledok, no má iný meter na nás ako na súpera.“

FK Dukla Banská Bystrica – Spartak Myjava 1:0 (0:0)

  • Gól: 74. P. Vajda
  • ŽK: 78. B. Ľupták – 83. Šulek
  • Rozhodovali: Valášek – Mókoš, Vindiš
  • 2230 divákov
  • Zostava Banskej Bystrice: Boroš – P. Vajda, Nosko, Teixeira – B. Ľupták – Turňa, Považanec, Chrien (57. Brašeň), Peňaška (84. Savič) – Slančík (88. Podstavek), Pavol Jurčo
  • Zostava Myjavy: Solnička – Siva, Černáček, Častulín, Lukšík (80. Ľ. Urgela) – E. Daniel (74. Kuračka), Marček, Šulek (84. T. Bruško), Kukoľ – Kosík, Š. Pekár

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM